Wat plaatjes van januari

Inmiddels is het al weer februari, Dus tijd om voornamelijk mijn telefoon plaatjes tentoon te stellen. Dit is wel leuk zo anders verdwijnen ze in de vergetelheid en nu zijn het herinneringen geworden. Op de omslagfoto Marja en Vriend! ze doen daar samen het naast spelletje en ik moet zeggen dat Marja al bijna helemaal goed naast Vriend! kan lopen. Het schoolplein is voor Vriend!je altijd erg lekker om te spelen, lekker los en lekker alleen zonder die 20 honden met schreeuwende baasjes erbij.

Omdat we met oud en nieuw dit jaar thuis zijn gebleven moest ik toch in de traditie van de foto van de dag een soort van groepsfoto maken in een spiegel. De foto van de dag is inmiddels al weer vier jaar aan de gang en houd me lekker bezig om steeds wat te zoeken en een regeltje erbij verzinnen. Het lukt tot nu toe.

Ik heb voor mijn websites, op dit moment nog om te testen, een zogenaamde S3 dirve aangeschaft. Dit is online opslag wat je per eenheid kan kopen of laten groeien. Relatief goedkoop tot nu. Maar de opslag loopt op tot 8 exabyte dat is een 10 met 18 nullen ofwel 8 miljoen terrabyte en een terrabyte is al een berg data met 12 nullen!

De eerste week van het jaar natuurlijk een midweekje in Lunteren geweest. Lekker in het bubbelbad, de sauna en lekker eten bij het veramerikaanse Amadeus. Natuurlijk kan je in de bossen bij Lunteren heerlijk wandelen en in ons geval natregenen. Dus beter dat je dan nat wordt in het bubbelbad.

Van mijn werk krijgen we tegenwoordig een heel leuk kerstcadeau waar je wat meer aan hebt dan een doos met zoetigheid. Ik heb er lekker 3 lp’s van gekocht. Direstraits, U2 en Roger Waters. Heerlijk luisteren jammer dat Roger een week of drie geduurd heeft voor dat die er was. Nou ja ik heb hem. Om nog even bij de zaak te blijven daar kwamen ineens allemaal kasten en bureaus binnen gelopen en ik moet zeggen dat dit nog een hele toer is om dat allemaal in goede banen te leiden en wel een gelegenheid is om de boel is uit te zoeken en op te ruimen. We zitten er momenteel prima bij.

Natuurlijk zijn Marja en ik ook weer bezig met de fit in 50 dagen club. Lekker wandelen en babbelen. Je komt dan ook wel weer gekke dingen tegen. met ijs op de sloot een stel mensen in zwembroek of badpak die wakken in het ijs staan te hakken met een boomstam om eventjes heerlijk te ijsdippen. Nou liever hun dan ik. Ik denk dat al mijn spieren gelijk op slot zitten. Ik heb ook is een keer mijn camera mee laten lopen omdat de dag ervoor een prachtige zonsopkomst had. Vandaag niet maar wel leuk foto’s gemaakt van de wandeling.

Het wordt inmiddels ook al weer wat langer licht dus als het even kan gaan we lekker, nu nog gelijk na het werk, naar buiten met Vriend! om hem in het bos of op het strand uit te laten. Hij is altijd helemaal blij met duinen, zand en zee. Hij heeft altijd in een kwartiertje strand al zijn energie op verbrandt en gaat dan rustig de avond liggen slapen. Als de zomertijd er weer is dan gaan we weer lekker naar Hoek van Holland.

Tja en tot slot half januari lopen er een stel nijlganzen met 14 jongen door het park. Dit zette ik op Facebook en dat gaf me een berg commentaar, niet normaal. Van leuk, lief tot aan vergassen aan toe.Belachelijk het is gewoon een aandoenlijk gezicht. Ja die beestjes poepen, net als die 25 honden op het grasveld. En ja ik weet nu ook dat het normaal is dat nijlganzen in januari jongen krijgen.

Op naar de schrikkelmaand februari.