Midweekje Scheleberg, Lunteren

Vorig jaar was ik lekker samen met ons hondje naar de Scheleberg gegaan voor een midweekje Topparken. Geen of weinig computer onder je neus en lekker wandelen. Het was een heerlijk midweekje.

Omdat het zo’n lekker midweekje was hebben Vriend! en ik besloten dat we dit jaar Marja ook maar mee nemen. En dat was gezellig. We hebben lekker een huisje genomen met een sauna en een jet-bubbelbad. In de hoop dat het droog en steenkoud zou zijn. Niets is minder waar het was best warm voor de tijd van het jaar en het regende na drie maanden nog steeds. Wat een weer was dit.

Dag één toen we aankwamen waren we wel een beetje klaar en zijn lekker in het mooie huisje gebleven. Een huisje waaraan je kan zien dat het van iemand is die zogenaamd zelf zijn problemen wel kan opknappen en ook erg handig is met meubels in elkaar zetten. Nou misschien wel maar het leek er niet op . Een prachtige glazen design salontafel maar elk ringetje zat scheef. Mijn handen jeukte om dat allemaal recht te zetten.. Ik heb me kunnen inhouden.

De volgende ochtend dachten we een lekkere wandeling te maken door de omringende bossen. Daar was het een prima dag voor alleen op de helft begon het te regenen het leek de fit in 50 dagen avond wandeling wel pff wat waren wij nat. Maar acht het zal wel beter worden denken we nog. Dus ‘s middags lekker eten bij Amadeus, daar hebben we al meer gegeten en dat is prima eten. Jammer dat de kaart aangepast is aan de tijd van het jaar dus daar zijn we ook voor deze week klaar mee.

Na de best lekkere lunch naar onze eigen SPA haha geweldig. Hup bubbelbad bevrijden en de sauna opstoken. Buiten douchen ga ik nu maar niet doen. Maar wel lekker bubbelen in de jetstream. Volgende keer zal ik is uitzoeken hoe de knopjes werken. Ik moet dat is opzoeken, er zitten zoveel mogelijkheden op. Na het bubbelen lekker in de sauna steeds een opschenking doen zoals ze dat zo leuk altijd zeggen in de sauna centra. Vervolgens zijn we lekker dagelijks gaan bubbelen en dagelijks gaan zitten zweten.

Het is weer klote weer. op donderdag. Maar de buienapp beloofd dat het best meevalt. Wij gaan een stukje rijden naar de Ginkelseheiden. Daar kan ons hondje ook lekker lopen, Nou het is net een knollenveld om bij de parkeerplaats te komen sjeetje wat een slechte weg. Maar we komen op het parkeerterrein. Daar staat te lezen dat de parkeerplaatsen vervallen en worden omgebouwd tot natuurgebied of zo. Nou het zal.

We lopen nog geen 5 minuten langs die Gingelseheide planten en het gaat wederom gieten grrr ik ben nu wel klaar met die regen! We lopen nog een stukje door en besluiten toch maar af te druipen en rijden even naar Renswouden, daar ben ik vorig jaar ook geweest er is daar een hele oude begraafplaats waar ik even wat foto’s wil maken en dat ging vorig jaar niet vanwege een blaffend hondje die botten wou zoeken.

Nou goed wat ik precies wou fotograferen kon ik even vlug niet vinden en ons lieve hondje had blafruzie met een andere ik denk hele grote hond. Dus op naar McDonald’s en knagen. Ik ben er altijd zo trots op pfff. na de “lunch” bestaande uit een kartonnen bakje patat en een plastic knijpding voor frietsaus… pff die bakjes waren zo handig. Op naar onze Spa en daarna lekker tv kijken.

Inmiddels zit op één dag ons midweekje er al weer op. We hebben nog een dag te gaan. Hier moeten we is even van gaan genieten. Nou we gaan voor de derde keer opzoek naar de muur van het legendarische tehuis Mussert of zoiets. Vorig jaar sloopte ik mijn telefoon in mijn zoektocht, en nu moeten we het maar gaan vinden… ja gelukt. Wat een deceptie je moet zonder hond over een camping terrein waar je weer niet mag komen. Nou met hond en gewoon doorgelopen en huppa die ingezakte muur bekeken… troep. luchen en het bubbelbad.

We hebben een prachtig midweekje gehad alleen jammer van het weer maar ach. Volgendjaar vallend e feestdagen wat onhandig dus moet ik wat anders verzinnen…

Laatste dag van deze vakantie mijn website bijwerken na de verhuizing ervan.