Disclaimer

Dit is de website van Danny de Jong (geboren 8 juli 1963) of d.j. de jong (te vermelde naam indien je een foto van mij plaatst) is eigenaar en enige onderhouder van deze website (te vermelden dannysfotos.nl website naam als je van mij ergens een foto plaatst) zoals deze is geregistreerd bij sidn.nl. Er kan worden afgeweken van de creative commons (cc by nc nd) maar alleen in overleg.

De inhoud van deze website, zowel tekstueel als de afbeeldingen in de geposte berichten en dergelijke zijn geproduceerd door d.j. de jong en zijn daardoor ook eigendom van d.j. de jong. Ik zet op deze site mijn fotografie avonturen. Ik plaats dagelijks een plaatje wat mijn aandacht vroeg die dag. Ik zal ongetwijfeld mensen vastleggen maar die dit absoluut om mijn plaatje leuker te maken. Een museum zonder mensen is een lege plek, Als ik met mensen op stap ga om meestal te fotograferen kan het zijn dat je met je hoofd op deze site beland. Dit is nou eenmaal wat er met een blog gebeurt. Als ik in opdracht gefotografeerd heb en hiervoor een wederdienst voor wordt geleverd ligt de keuze bij de betalende partij of ik de foto’s plaats of niet. Zonder een vooraf hierover af te spreken houd ik mij aan het modellen contract wat ik ten aller tijden lijdend acht en plaats de foto’s op mijn blog. Aanstootgevende foto’s als naakt zal ik niet zo snel plaatsten omdat ik nogal een hekel heb aan die figuren die je dan gaan vragen of je nog meer foto’s hebt en zo daar doe ik niet aan mee.

IK ben een tijdje met het zogenaamde Urbex (Urban Exploring) bezig geweest. Levens gevaarlijk, het is goor en het stinkt. Ik heb overigens altijd overal gewoon voor de deur geparkeerd en als ik binnen kon komen foto’s gemaakt en weer weg. De kans dat je hierover aanvullende informatie van mij krijgt is net zo groot als nul. Ik heb dit ook met moeite moeten vergaren en ernaast het is gevaarlijk om te doen Denk is na over de gevolgen van bijvoorbeeld asbest.. is het je waard dat je in een bouwval bent geweest en je krijgt er jaren later ongeneselijke kanker van? nou mij niet dus gun ik het jou ook niet.

Ook de teksten bij het blog zijn door mij verzonnen en leggen voor mij over het algemeen de leuke dingen die ik gedaan heb als herinnering vast Ik zal nooit proberen iemand ermee te beledigen of in discredit te brengen. Als je dat wel vindt kun je er vanuit gaan dat het niet mijn bedoeling is maar dat je waarschijnlijk jezelf aangesproken voelt. Sorry daar kan ik eigenlijk niets aan doen.

Ik schijf graag met metaforen zo als dat volgens mij heet. Dus als ik met een auto rijd dan kan ik dat zomaar opschrijven als: “ik rijd in mijn auto een Renault Captuur” dan heb je een beeld van die auto en als ik zin heb om te overdrijven zal misschien nog wel schrijven “ik reed daar in mijn auto een thee met melk kleurige Renault Captuur met een zwart dak. Dus dan zou er ook wel is kunnen staan dat ik een dikke bonte koe in een wei zie staan. Zo heb ik om de een of andere reden ook iets met prikkeldraad vraag me niet wat maar ik maak er vaak foto’s van.

Afbeeldingen die bij externe weblinks staan vermeld, dit zijn screenshots van de betreffende website die door het betreffende appje automatisch zijn gemaakt. Ik heb daar verder niet zoveel invloed op. En als ik een link plaats is dit sec voor mijzelf. Van een fotograaf die ik bewonder of ik zet hier fotografie gerelateerde websites neer waar ik nog wel is naar wil kijken en wat ik handig vind om te bewaren.

Bij de opleidingen geplaatste beelden, documenten (de omslag erven) en teksten kunnen van de opleider zijn of door de opleider zijn opgesteld en hiervan doe ik geen aparte melding. Ik ben er trots op wat ik aan opleidingen heb gevolgd en wat ik er gedaan en geleerd heb. Ik bewaar dit eigenlijk ook op deze manier om het niet te vergeten.

Nogmaals dit is een blog van de dingen die ik samen met dierbaren gedaan heb, geprobeerd commercieel te gaan fotograferen en dit wil ik op deze manier graag delen. Indien u van mening bent dat uw foto hier niet thuis hoort kun u een verzoek tot verwijderen bij mij indienen door middel van het onderstaande contact formulier. Bedenk wel dat het mijn herinneringen zijn die ik niet zomaar zal verwijderen.

Alle aansprakelijkheid om wat voor reden dan ook wijs ik bij deze af.