Art Rotterdam 2021 op een zomerse dag

Net als vorig jaar zijn we dit jaar op ons gemakkie richting Art Rotterdam gereden. Eerst naar Art Object en daarna naar de hoofd act van deze Art week in Rotterdam is in de oude Van Nelle fabrieken en heet simpelweg Art. Het is alles bij elkaar een mega groot terrein, ik meen dat er 10.000m2 aan kunst staat en ik heb ook het idee dat dit een evenement is wat vanaf de hele wereld bezocht wordt.

Nadat we de auto geparkeerd hebben lopen we eerst en rondje buiten op het terrein. Alleen het gebouw met alle loopsluizen ertussen is al prachtig om te zien. Ook is er nog een soort dozen of kratten glijbaan waar vroeger dozen vanaf naar beneden werden getransporteerd. Ook kunnen we nu wat eten op het terrein maar het lijkt erop dat het gaat regenen dus zal het zo wel restaurant de twee gouden bogen een overdekt alternatief zijn.

Biuten staan allemaal hele grote dingen. Een samenstelsel van wegafzettingsmaterialen en een eeuwigdurende lopende band met stenen erop zijn wel leuk om te zien. Langs de weg staan een stel taxi fietsen met vervelende een beetje Turksachtige opdringerige chauffeurs. Nou ja ze zoeken het maar uit. Daarna komen we langs een zilverkleurig auto die oogt als een Mercedes maar is het niet. Het lijkt meer op een zelf verzonnen auto met als onderstel een paar dikke stalen balken. Een leuk ding.

We lopen naar binnen en het blijkt best wel druk te zijn. Vooral in de eerste hal. Het is een enorm groots opgezet geheel. Je ziet dingen hangen waarvan je denkt tja wat is dit. Vooral in de eerste hal staan echt dure dingen. van Galeries van over de hele wereld. Tja of alles waard is wat erbij staat dat weet ik niet maar daarom heb ik er ook te weinig verstand van.

De tweede hal, de tabakshal, staan de leuke experimentele dingen. Er leuk een onthoofde Manneke Pis pist in de bek van een ander beeld en een houten elektriciteitspaal met eronder plantjes die voor groene stroom zorgen. En veel meer grappige dingen maar ook weer dingen dat je denkt… ja het zal. Een geautomatiseerde piano was ook wel weer grappig om te zien.

We slenteren nog wat hallen door en we kijken wat kunst en naar de mensen die kunst kijken pfff wat een types. Maar goed ons lieve kleine hondje Vriend! zit helemaal alleen thuis op de twee poezendames te passen. Dus op naar de uitgangen en een kaart halen om mijn auto terug te kopen.

Als we over het parkeer terrein lopen zien we ineens een geinig racekarretje staan, een zwarte McLaren 720S, net zoiets als wat ik een tijdje geleden hier op de Goeslaan in het wit zag staan. Dit autotje rijdt van 0 naar 100 in 2,9 seconden en kost nieuw slechts € 318.000,00 en is wel een plaatje om te zien hoor. Even een paar foto’s gemaakt en op naar McDonnald’s en dan gauw naar huis. Een leuk dagje kunst snuiven was het vandaag.