Art Object Rotterdam

Eindelijk is het zover er kunnen weer evenementen doorgaan en je mag nu tenminste weer zonder die pamper op je muil overal rondlopen. Dus op naar Rotterdam Art de Object galerie. Heerlijk zo dit geeft wel een beetje meer vrijheid. Vorig jaar was de Rotterdam Art week volgens mij ergens in februari of in maart. Dit jaar lekker in de zomer, die overigens ook meer op herfst leek deze week. Maar gelukkig vandaag viel het mee.

We komen aan en parkeren aan de overkant van het oude fabrieksgebouw en moeten met gevaar voor eigen leven een nog al druk straatje oversteken. Gelukkig loopt Marja nog steeds als een aangeschoten eendje dus we zijn zo aan de overkant. pfff maar het is gelukt. Als lezer zeg je gelijk waarom niet bij het zeebrapad… nou dat was er niet of echt een heel eind verderop.

We komen aan bij Art Object in en lopen de oude vervallen fabriek in en worden daar hartelijk ontvangen door een mooie mevrouw die haar korset over haar kleren heeft aangetrokken. Eigenlijk niets voor mij maar ik ben vergeten er een foto van te maken. We lopen naar binnen en zien gelijk dat dit een soort design galerie is met erg dure prijskaartjes aan de tentoon gestelde dingen.

Bij dit soort galeries is het wel zo dat je heel erg de creativiteit van de kunstenaars. Van allerdaagse dingen maken zij hele speciale dingen. Een bak water met 2 pakken steenwol en er groeien planten uit een aan de bovenkant.

Wat we ook helemaal geweldig vonden was een soort mega kroonluchter gemaakt van lege parfumflesjes die per flesje aan het plafond hangen met een visdraadje. Ook de van luciferdoosjes gemaakt Big Ben was echt heel mooi gemaakt. We hebben er best van genoten.

Het is leuk om door dit oude gebouw te lopen en lekker alle kunstige dingen te bekijken. Zo heb ik ook genoten van de manier hoe de noodverlichting is opgehangen echt geweldig. Ik den net dat de elektra echt helemaal lekker is aangelegd allemaal in elkaar gestoken verlengsnoeren maar ach.

Morgen het verhaal van Art Rotterdam in de Van Nelle fabriek. Het is een leuke week de art week in Rotterdam.