Art Rotterdam 2020

Het is een zeer lente achtigedag vandaag een strakblauwe lucht en een graad 10 en dan te bedenken dat het vanaf zondag avond verschrikkelijk gaat stormen 145 km per uur kan de windsnelheid worden. Dat is een compleet ander weer dan nu.

Op de weg leek het wel of het al spitsuur was het was echt druk. Eenmaal in Rotterdam aangekomen ben je vrij vlot bij de oude Van Nelle fabrieken een wat inmiddels een werelderfgoed is en zo ziet het er ook wel uit. Ik ben er een paar jaar geleden als is geweest. Ergens in een van de gebouwen zit een heel groot datacenter en daar ben ik toen binnen geweest.

Om te parkeren, het blijft een dingetje, moet je op het terrein € 12,50 betalen. Gelukkig is het parkeer terrein vol. Bij het hek staat een uiterst vriendelijke mevrouw in een geel hesje die mij sommeert om maar bij Sparta te gaan parkeren. Ik heb geen idee waar dat is maar het wat vlak bij. En ik liep nu ook nog lange een mooie fotogenieke brug die ik anders gemist had.

Eenmaal binnen en eigenlijk buiten zag ik al dat ik het niet zo bijzonder zou gaan vinden. Er was een erg hoog je zet een Youp van ‘t Hek brilletje op trekt een lange jas aan en loopt in je te korte rooie broek met knalblauwe sokken op een paar klap gympen rond gehalte. Die mensen kunnen echt bij elk schilderijtje een kwartier over de kwaststreken staat na te denken. En als je dan als een debiel gekleed bent dan denkt ook iedereen dat je er verstand van hebt.

Maar goed een lekker wandelingetje door de Van Nelle hallen en ik heb best leuke dingen gezien maar ik geloof echt als je even ergens naar kijkt dat je het ook gelijk moet kopen. Ik heb nog even vol bewondering naar de zweef Teeven staan kijken bij het wijn slobberen in de zeg even kantine.

Na een uurtje maar weer naar buiten het is mij te druk daar. Op de terugweg wil ik nog even langs Kamera Express maar ik weet niet precies wat ik moet hebben en het zit thuis nog in mijn winkel mandje. Er blijkt weer een hoop drukte te zijn richting Den Haag, het prins Clausplein is afgesloten vanwege ene ongeluk. Daar hoeven wij gelukkig niet te zijn maar het was best drukjes.

Het was een leuk uitje maar ik hoef even niet naar Art 2021 of zoiets dergelijks.

Waardering: 2.5 uit 5.