Muzikant

Na het bezoeken van een trouwlocatie voor een trouwerij over een maand of zeven zijn we nog even door Delft heen gelopen. Het is altijd wel leuk om daar een paar plaatjes te schieten en een bakje kibbelingen te eten.

We zitten of staan langs de gracht onze kibbelingen op te eten en het valt me op hoe mooi het zonlicht vandaag is. Het is begin februari dus ik denk weinig vocht in de lucht. Overal waar ik kijk zie ik vrolijke mensen in het zonnetje lopen en fietsen. Het is me een waar genoegen en we hebben er geen spijt van dat we eventjes naar het pittoreske Delft zijn gegaan.

Na het blauwe bakje kibbeling lopen we richting de Oude kerk Ondertussen nog steeds mensen weliswaar met jassen aan maar men is blij dat iedereen weer naar buiten mag na de lock-down. Terrassen zijn gezellig druk de winkels zien er gezellig uit, Eigenlijk is er ook niemand gehaast.

Bij de Oude kerk zit een straat muzikant op zijn accordeon te spelen ook deze man geniet van zijn momentje en het winterse zonnetje. Ik vind het bakje van de chinees wel leuk voor hem staan om je kleine geld in te gooien als tipje voor de beste man. Aan de man zelf te zien geloof ik meer dat hij het voor zijn plezier doet.

Altijd een waar genoegen om daar weer is lekker rond te lopen.

Ik was deze foto al vergeten. Al hoe wel ik hem wel voor de foto van deze dag gebuikt heb totdat: Ik bijna een jaar later gebeld word met de vraag of ik de maker van deze foto ben. Ik zeg Ja. En ik krijg een boel complimenten van de beste man en vooral die fietsen erop vond hij geweldig. Ik weet dat ik de foto leuk vond omdat ik die van een laag standpunt heb gemaakt.

De man vraagt vervolgens of hij van deze foto een schilderij mag maken. Ik heb hem er toestemming voor gegeven en mijn naam wordt erbij vermeld ook bij eventuele publicaties. Ik vind dit wel weer erg leuk.

Wordt vervolgd….

Waardering: 4.5 uit 5.