Lekker geslapen, lekker op stap

Vanmorgen wakker geworden en lekker rustig aan echt gaan wakker worden. Dat is toch altijd zo lekker. Het is inmiddels weer de laatste dag van de midweek in het Roompot huisje. We hebben nog kaartjes voor een Art iets hier in de buurt. Marja moet even naar de Albert Heijn en ik laat Vriend! je even uit op het vakantie park. Hij vindt dat erg leuk. Lekker ballen op het voetbalveld. Marja had hij niet door dat die er even vandoor ging,

Toen Marja terug kwam, na een half uurtje ging kleine Vriend! eindelijk normaal eten. Het is echt een fijnproever die jongen maar eten zonder Griekse yoghurt gaat er niet in. Dus dan maar toegeven aan zijn eetgewoonten en hij gaat eten, Om een uurtje of elf wordt meneer Vriend! altijd onrustig en vindt hij dat ik met spoed mijn sokken moet aantrekken. Het is dan namelijk tijd voor leuke dingen. Vier uur lopen of zo met die korte beentjes.

Vandaag gaan we eerst naar de Galerie Beelden in Gies. Met vrijkaartjes van de Postcode loterij of zo. Dat is ook het enige dat je hiermee kan winnen. Als we daar aankomen, door te praten tegen jetelefoon, zo grappig, Is de boel nog gesloten. We moeten even een kwartiertje wachten. Mooi even de tijd om wat schapie foto’s en wat foto’s van de wat boerenland te maken.

Ik sta rustig een beetje te klikken en er komen geloof ik ineens honderd fietsers aan die ook met z’n allen naar de Beelden Galerie willen. Jesus wat een drukte Voordat dit museum hun fiets geparkeerd hebben en een kaartje gekocht hebben met hun 85+ pas is het volgens mij al weer tijd voor de lunch. We hebben heel even gewacht en zijn ietsje later naar binnen gegaan.

Getuigen de foto’s was het zeker de moeite waard om een tijdje hier rond te lopen. Vooral die mannetjes en die glazen platen was erg mooi om te zien. Wel een beetje commercieel dat er op alle art gewoon prijzen staan en je entreekosten berekend. Maar ach. Ik vond het heel erg de moeite waard en heb ook een beetje een idee dat ik dit soort dingen steeds meer ga waarderen.

Vriend!je was wel heer erg druk met de sloten daar om er in te komen. Hij mag er dus niet in en gaat morgen als we thuiskomen maar ergens een sloot of een plas opzoeken om in te plonzen. We gaan vandaag ook culinair proeven bij restaurant de twee gouden bogen of wel Mac Maagzuur. Makkelijk een kippetje eten en Vriend! ook een stukkie issie ook blij.

Na het culinaire geproef moet ik nog even terug naar hunebed D30 omdat daar dunne lange boompjes staan en ik nu wel mijn nd verduisteringsfilters bij me heb. Ik moet nog even van een experiment dien om spookachtige bomen te krijgen. Een hele kudde lenzen aan gerukt, filters en een statief. Vergeet de hele cursus fotograferen in het donker en doe alles verkeerd. Beeld stabilisatie aan oculair klepje open en nog meer domme dingen.

Maar ach het was toch niet zo succesvol dit experiment. Simpelweg omdat dit niet met ND filters kan maar alleen echt in het donker. Ook handig om te weten denk ik dan weer. Omdat het vandaag ondanks dat het vanmorgen vochtig was en maar 16 graden is het heerlijk weer geworden met een lekker zonnetje dus nog eventjes lekker buiten gezeten en zitten genieten van het mooie weer.

Morgen weer naar huis.