Op weer naar huis, een mooi midweekje

‘s Morgens als we wakker worden is het al stralend mooi weer. En dat terwijl de langneus op RTL nieuws staat te vertellen dat het in het mistig is. Nou hij moet zijn weerbrilletje maar is scherpstellen. Het was prachtig weer wel en beetje fris toen ik Vriend!je de plantjes water liet geven. Maar dan doe je je jasje aan en is het prima te doen. In de zon was het lekker. Het park ligt nogal in een bos dus heb je wel veel schaduwplekken.

We moeten om 10 uur het park verlaten hebben en als je dan om half acht wakker ben heb je alle tijd om de zooi weer in te pakken. En zo was het ook na een boterhammetje en een eitje alles bij elkaar rapen de douche in en samen met m’n gevlekte jongetje de auto halen. Hij snapt het allemaal helemaal. Tassen pakken is dingen in de auto zetten en een lekkere tuk doen in zijn eigen autostoeltje. Zo leuk en zo slim van hem.

Op het park is het één zoemende mensen menigte die allemaal hun spullen in de auto moeten zetten en weer naar huis moeten, de midwekers en de wekers dan. De twee wekers lopen erg interesant buiten om te laten zien dat zij langer blijven, dit is geloof ik normaal op die parken. De schoonmaak neger fietst ook al als een soort van killer haai rond om te kijken waar hij aanvallen met zijn werkzaamheden. Misschien moeten ze daar wel wat langer overdoen… Maar goed.

Wij rijden om 9:58 het terrein af dut precies op tijd. We besluiten, omdat het toch richting huis ligt, om nog even langs de radio telescoop van Dwingeloo te gaan. Hier kun je redelijk dichtbij parkeren en is allemaal duidelijk op maps te zien wat je kunt verwachten. Het is een leuke rit en al gelijk 30 kilometer richting huis. De telescoop is vele malen groter dan die bij Westerbork alleen die van Westerbork zijn met z’n allen één telescoop en is daardoor 1000m2. Het is wel een indrukwekkend ding met als die woning er onder. Op camras.nl staat daar meer informatie over.

Na een half uurtje daar te hebben rondgehangen lopen we rustig terug naar de auto en rijden we richting die vriendelijke mevrouw van Hajé langs de A zoveel vlak bij Nunspeet en dan zijn we al een dikke 100km richting huis. Dus een mooie tijd voor Vriend! voor een plasje en dan kunnen we het laatste stuk lekker door karren voordat het vrijdagmiddag druk wordt.

Rond ene uurtje of twee zijn we weer thuis en om 3 uur was alles uitgepakt en opgeruimd. Een leuke provincie dat Drenthe, ik vond het heel eerlijk net te ver rijden, 2,5 uur en totaal ben je meer dan 3 uur onderweg met een tussenstopje. En heel eerlijk vind ik Zeeland en Limburg leuker, tenminste waar we tot nu aan toe geweest zijn.

Drie weken werken en dan weer een weekje vrij.