Dierentuin in Amersfoort

Vanmorgen was het voor de tijd van het jaar echt lekker weer. Geen ijs op de auto wel fris maar dat is wel lekker, Marja laat kleine Vriend!je uit en ik zit even te bedenken wat we gaan doen vandaag. Marja heeft een lijstje maar volgens mij hebben we die al gehad. Vandaag is de dag voor buiten misschien wel de laatste dag van dit jaar.

Wat kun je doen op zo´n dag. Ik denk lekker naar de dierentuin. Lekker buiten en in Amersfoort mag onze kleine Vriend! gewoon mee naar binnen. Alhoewel ik denk dat dit voor Vriend!je niets is gaat hij gewoon mee, zijn keuze hahaha

Marja besteld va de Hema kaartjes en we racen naar die dierentuin. Best nog een eind rijden maar ach. Vriend! dut lekker achterin en de weg is redelijk rustig. Even voor Amersfoort is het wat druk. We komen aan bij de dierentuin en Vriend! breekt bijna alle vier zijn pootjes om binnen de komen. Hij heeft geen idee.

Van wegen kleine Vriend!je krijgen we een soort van Poort instructie maar het is wel leuk dat hier hondjes naar binnen mogen. Logisch er zitten wel is waar wilde dieren opgesloten maar een rare actie van je hondje zou wel is voor rare problemen kunnen zorgen. We hebben er alle begrip voor en Vriend!je snapt er ook niets van. Hij is zo lief!

We lopen naar binnen en daar begint het geblaf. Deze jongen ziet gewoon te veel en dat snapt hij niet, HIj is dat niet gewend. Bij de eerste dieren die hij ziet, beren, gaat meneer helemaal uit zijn plaatje. En gelukkig dat mensen weg rennen met van die kleine kinderen omdat mijn hondje blaft pff zo suf en dan ook zo beschuldigend toespreken… Mijn kind bla bla een hondje blaft als hij bang is hij probeert zich groter te maken door te blaffen meer niet. Een mensen kind snapt hij en vind hij leuk. Daar wil een hondje lief tegen doen maar een zwarte beer is herrie en het grappige is dat die beren dit snappen en er gebruik van maken.

We sjokken verder lekker het mooie park over en ik geniet ook van de opbouw van de dierentuin alleen de dino afdeling interesseert me niet maar de gebouwen en de andere dingen zijn echt heel mooi gemaakt. Bij de vogels mogen we niet kijken vanwege de vogelgriep. en er mogen toch geen hondjes in, Dus wat maakt het uit. We gaan eventjes een dure soort van tosti eten maar dat is wederom het geld niet waard. Slappe patat met kleffe dierentuin pindasaus is al helemaal niets. Dit was duur maar ach.

Wel lopen met een volle buik weer verder door de leuke dierentuin, Vriend! heeft ook lekker zijn brokjes gegeten. We komen bij de zeebra´s en de giraffen. Deze stralen rust uit. mooie dieren en ons hondje keek ook zijn ogen uit bij de lang nekken. Echt heel apart. Gelukkig word je steeds omver gelopen door 30 schoolreisjes. pff

Nog even tussen door zaten de apen echt model. Enne liep pappa even langs mamma en stak die rooie stok er ff in zonder om zich heen te kijken. Zo grappig. IK heb ook een foto van zijn rode stokje. Verder vind ik helaas deze dierentuin niet zo bijzonder. Misschien ben ik Blijdorp gewend ik weet het niet.

We kijken nog even rond en gaan weer naar de auto. We lopen langs de gift shop naar buiten maar onze Vriend! moet een cadeautje hebben voor goed gedrag. We kopen een schildpad knuffel voor hem. We rekenen af en geven heb de knuffel. Ongeveer 500 meter loopt hij rechtstreeks naar de auto met zijn nieuwe toy. Zelfs de auto hoeven wij hem niet aan te wijzen. Erger nog hij stopt zelfs bij de linker achter deur waar hij in zijn mandje moet als we ver moeten rijden.

Omdat de dierentuin met Vriend!je vrij snel bekeken was zijn we nog langs een ruïne gereden. Weer was het parkeren in de berm enne er vanuit gaan dat dit echt mag. Precies vier wielen niet op de weg, auto op slot en op naar het Urbex. Nou Urbex? Gewoon een oud beschermd gebouwtje leuk maar als je er niet geweest ben mis je er niets aan. Wat wel weer grappig was waren twee zonnestoelen in een graancirkel.

Eenmaal in onze vakantie bunker terug gekomen nemen we een pintje en een wijntje. Bij het nieuws zie ik ineens het verlaten kasteel van Almere op tv. Ze gaan er wat van maken. Dat niet afgemaakte kasteel ben ik twee keer geweest. De eerste keer in de winter erna in de zomer. De laatste keer stond er ook nog een verlaten Mercedes in de berm. Ik vind het wel grappig dat ik daar geweest ben en er nu wel wat mee gedaan wordt. Alles wat ik toen uitgezocht had was er was geen geld. Nu is er geen geld en ABN AMRO gaar het verbouwen.

Wel een lekker stukkie gereden vandaag dat wel maar een leuke dag. Op naar morgen!