De laatste maand van 2023

En ja er is weer een jaar voorbij. Zeg maar je bent weer een jaar dichter bij je pensioen. Ach we gaan het wel weer beleven. Het was qua fotografie dit jaar wat stil. Dit komt natuurlijk ook een beetje door ons hondje die wil altijd mee en mag ook altijd mee maar het is dan soms wel een hindernis. Alhoewel hij aan het begin van het jaar ook gewoon de halve Ardennen door geklommen is. En daarnaast heeft het de afgelopen drie maanden alleen maar geregend geloof ik.

Deze maand heeft toch wel wat noemenswaardige momentjes. Dit is ook de reden dat ik vanaf dit jaar maandelijks dit rubriekje maak. We zijn nog lekker een paar keer met de Fit in 50 dagen wandel groep op stap geweest. Op de laatste dag hebben we ook nog heerlijk met z’n allen zitten eten in de praktijk van onze cool coach. De beste man kwam als kerstman een prachtige speech houden en had overal vandaan de namen van de huisdieren weten te vinden. Ik kreeg het foto van de dag nummer van deze kerstman door, grappig en lekker gegeten.

Deze maand is ook na een jaartje met een deuk in mijn deur rondrijden de deur helemaal strak gemaakt. Dit was wel een verademing en het is echt super strak geworden en dat had ik echt niet verwacht dat dit zou kunnen. M’n deur is gemaakt omdat ik de trouwerij van Marcel en Sylvia gefotografeerd heb.

Natuurlijk is Gert ook 60 geworden. Dit heeft hij met een prima etentje gevierd in een leuk haven restaurantje in Edam. Edam is volgens mij een fietsenstalling van Volendam of andersom. Het zag er bij het doorheen rijden allemaal reuze gezellig uit. Dus een reden om is terg te gaan. Maar dan met wat lekkerder weer en langer licht.

Tja en natuurlijk heeft Marja ook het gehele huis versierd en onze dwarsfluit kerstboom weer prachtig opgetuigd. Het blijft een wonder dat het hondje en de katten echt nooit iets met dier kerstboom en kerstballen doen. Je ziet wel andere gevallen op internet. Maar hier helemaal niets!

Ook op de zaak was de boel als altijd keurig versierd en zijn we uit eten gegaan. Sinds de nieuwe leiding er is is de form van het kerstpakket een stuk handiger geworden. Ik heb er 3 lp’s van besteld. Achtung baby van U2, The best of te Dire Straits en de Lockdown Sessions van Roger Waters. Helaas de laatst twee zijn nog niet binnen maar komen van de week. En dan zet ik ze wel als plaatje van de dag neer. Het plaatje van de dag gaat inmiddels al zijn 5e jaar in. Dit moet lukken om het minimaal 10 jaar te doen.

Tot slot van dit jaar is het aantal pagina’s wat werd bezocht gestegen. Vorig jaar hoopte ik op 25.000 en dat werden er ruim 26.000 dus dit jaar hoog ingezet op 30.000 en dat zijn er 32.092 geworden. Dan moet ik ook Marja een compliment geven. Ondanks dat ze in deze maand met zeg maar 6 weekenden en een hoop vrijetijd met haar poging in haar eentje de Ozon te verkloten het totale elektra gebruik van 2023 op 1863 kWh is blijven steken. Dit was in 2018 ca. 4500 kWh en is 2000 x ruim 8500 kWh dus die spaarlamp heeft nut gehad.

Op TV heb ik deze keer op oudejaars avond m’n zelf kostelijk vermaakt met Sjaak Bral en Vandaag insite in de Ziggodome. Doordat ik de Chinese Blafhik griep heb en als een soort van balkende Zee os op de bank lag zijn we dit jaar voor de tv blijven hangen. Die komisch genoeg geprogrammeerd om exact 00:00 uur uitschakelde!