Berkenhorst op naar het vakantie park

Ondanks dat vorige week het weer een stuk vrolijker zou zijn had weer online mij vorige week beloofd. Maar ach we zijn lekker in Kootwijk voor een lekker midweekje. Vriend! was vanmorgen al heel erg zenuwachtig en wilde eigenlijk niet even meelopen naar mijn werk, die wilde de auto in en rijden. Maar we zijn even mijn jasje gaan halen samen.

Toen we weer thuis kwamen wou Vriend! weer naar de parkeergarage. En was echt vervelend. Hij wil weg hij wil leuke dingen doen. We gaan rond 12 uur richting de auto. De meeste spullen liggen er al in. Vriend! springt geheel vrijwillig in zijn autobench en gaat lekker slapen. De rit naar Kootwijk verloopt soepel en we zijn de laatste 40 km lekker niet via de grote weg gegaan heerlijk lekker kijken wat er allemaal te zien is.

Vriend! is helemaal gelukkig als hij bij het park aankomt. Een grote ondiepe sloot om te spelen. Als we staan te wachten op de sleutel word ik aangesproken door een vrouw, “jij bent toch Danny?” is het de zus van mijn gewezen vriendin uit Zoetermeer. Grappig. Wel een aardig mens. We spreken elkaar nog wel van de week. Vriend! is lekker bezig geweest in zijn sloot en die is nu niet meer van plan om nog heel veel te gaan bewegen behalve voor zijn bak met eten. Lekker een beetje TV gekeken en verder niet al te veel gedaan, Vriend!je moet zo af en toe even naar buiten dat wel.

Toen we naar bed gingen en Vriend!je zijn mandje werd naast het bed gezet zag je de meest teleurgestelde honden oogjes ooit. Die jongen wilde zo graag op bed slapen.. Dus een halve 1-2 was voldoende om hem op bed te krijgen. Wat hebben wij lekker gedut.

Zo goede morgen Kootwijk. Vriend!je is niet echt van plan om snel zijn bed uit te stappen, die ligt te lekker. maar ja hij mot toch even de piel staarten. We lopen los buiten en dat gaat echt steeds beter. Geen andere hondjes en we zijn ook geen kinderen tegen gekomen. Dan luistert hij perfect. Het weerbericht voor vandaag is prima. We gaan in plaats van morgen vandaag maar naar de zandsculpturen. Even een telefoontje was voldoende.

Het is echt lekker rijden hier in de omgeving. Tomtom is helemaal roze. Die laat de heideplantjes zien op de kaart. Na een kort ritje komen we aan in Garderen bij de zandsculpturen.Bij de ingang staat een tank op rupsbanden. De sculpturen hebben als thema de tweede wereld oorlog. Erg interessant Maar ik had liever misschien een rock festival gezien of als het dan moet de corona lock-down. Ik heb niet zo heel veel met de tweede wereld oorlog.

Het is wel een schitterende tentoonstelling. Vooral de kop van die Hitler is erg goed gemaakt. Het is heel knap hoe die mensen dit maken. 3.000 ton zand is daar gestort. Wat ik niet wist is dat dit zand als een spons werkt. Als het nat wordt slobbert het water op en als het weer droog wordt loopt het eruit. Maar vorst is niet goed voor deze beelden. Dan barsten ze als er water inzit. Het is een zeer indrukwekkend geheel, Vooral de slag bij Arnhem is heel erg mooi. Buiten schijnt de zon dat maakt het allemaal nog wat mooier met die schaduw erin. Qua foto’s is het wat saai omdat zand grijs is.

Als we het oorlog rondje gelopen hebben met een irritant hondje naast me die er werkelijk geen lol aan kan beleven en hij wil alleen maar elke sloot in. Komen we tot slot bij een bak zand en daar kun je zelf even kleien met het sculpturen zand. Het is voor kleine kinderen maar ik heb het toch even geprobeerd. Het is echt klei. Als bonus is er nog een extra binnen tentoonstelling met zandfiguren. Dit was wel erg leuk. Ik zag Flippie, Mark Rutten, onze koning, Delfsblauw en nog veel meer.

Inmiddels was het al weer lunchtijd. Dus een lekker wrapje en een cola. Wel leuk in dit restaurant is bediening en een ontvangst van Down-syndroom mensen. Wat werden wij daar hartelijk ontvangen. Er staan allemaal vuurtjes tussen de tafels en dit is voor Vriend! een magneet, Maar goed gewoon weghouden en klaar.

Nadat we gegeten hebben zijn we omdat het lekker weer was maar gelijk naar Radio Kootwijk gereden.Daar hebben we lekker door de heide heengelopen en dat gebouw heb ik maar even links laten liggen, te veel zakencursus juppen met lunchtas en te veel fietsers die gewoon expres voor je lens gaan staan, dit laatste is een verschijnsel wat ik steeds meer zie.

Maar ach we hebben een lekkere wandeling van een uurtje daar gemaakt en Vriend!je heeft nog wat hondjes aangesproken en nieuwe vrienden gemaakt. Verder zijn we nog wat aan het rondrijden geweest Naar Kootwijk centrum en Beekbergen centrum. Dit was allemaal niet zo bijzonder. Op naar onze hut en nog even in de zon gezeten en de foto’s bekeken,

Vergeet ik nog op te schrijven dat er ineens een auto langs de weg stond en de bestuurder stond naar de auto. En ton zagen we waarom er liepen drie wilde zwijnen daar in de bossen. Het zijn wel hele grote zwijnen zag ik ineens. Ik schat iets van 1oo kilo per stuk, Enne de gaten die zie graven met hun neus. Daar is Vriend! jaloers op. Toen we terug kwamen bij ons huisje heeft Vriend! nog lekker even geplonsd in de sloot en met de eendjes gespeeld. Nou ja gespeeld…

Morgen