Art The Hague 2022

Een jaarlijks terugkerend evenement Art The Hague in de oude Fokker terminal in de Bickhorst in Den Haag. Het is een leuke tentoonstelling, eigenlijk een hele grote galerie van internationale allure. Behalve de kunst is het ook erg leuk om naar de kunstkenners te kijken.

Als je naar sommige kunstwerken wat langer kijkt en je ogen gebruikt blijkt er bij een erg druk schilderij dat er allemaal poppetje op geschilderd zijn. Maar het blijft druk zeker de vier schilderijen bij elkaar. Een Belgische kunstenaar die van dieren kunst maakt, een olifanten poot met een schaatsijzer eronder. Hij gaf mij een kaart van een giraffe in een soort houten constructie. Hij vertelde heel trots dat hij in de Verbeke Foundation geëxposeerd heeft. Ik ben daar wel is geweest. En heb les gehad op de School voor Fotografie van een curator van deze foundation.

Art The Hague een aanrader om een lekker middagje rond te lopen en lekker te kijken wat een creative mensen er met van alles bezig zijn. Het is vooral de diversiteit aan kunst wat dit zo’n leuk evenement maakt. Van een jaren 50 keuken tot een soeplepel gevuld met glas van portret of een schilderij van een huis tot hele drukke abstracte kleuren.

Een plat geslagen Millennium Falcon was ook kunst te noemen en een 187 stenen appeltjes op de grond zijn voor de zekerheid afgedekt met een plastic bak omdat de mensen naar een groot opvallend schilderij lopen en trappen dan de appeltjes door de galerie en dan te bedenken dat één appeltje €100,00 moet opbrengen…

Wel een dingetje ik weet dat iedereen moet leven maar de prijzen van sommige kunstige dingen hoe leuk of hoe mooi ook zijn wel heer erg duur hoor. Ik snap ook dat je iets unieks koopt maar toch.

Een geslaagde middag en een aanrader om eventjes heen te gaan. Parkeren viel ook wel mee aangezien de kaartje gratis verkrijgbaar zijn als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Wat ook wel grappig is is dat we van de week bij blow-up Den Haag zijn geweest. In het krantje onder de foto’s staat een heel artikel over blowup Den Haag. Hoe kun je zoveel schrijven over vijf ballonnen.

merged-optimized