Worldpress Photo Expo 2021

Gelukkig zijn de Corona maatregelen weer op stal gezet en zijn we weer in een hoop dingen welkom. Momenteel zijn er Olympische spelen zonder publiek en dagelijks worden er sporters naar huis gestuurd omdat ze positief getest worden. Zo jammer dit.

Gelukkig konden wij vandaag even een beetje cultuur snuiven in het voormalige postmuseum ook wel museum voor communicatie en nu heet het het Museum Beeld en Geluid Ik denk dat voor het eerst hier ook de Expositie van de Worldpress Photo hangt, tenminste ik had nog nooit gehoord dat dit er geweest is. Misschien was dit ook wel leuk voor de Alumni van de School voor Fotografie.

Maar goed op de tentoonstelling van Den Haag, Haagse Humor hoor ik in een hoekje schallen “Je komt Den haag niet uit” Dit slaat zeker op onze route naar het museum toe. pff alles ligt weer eens open op straat je ken nie voah of agtah uit!! Maar ach we zijn het gewent.

De Expo van de Worldpress Photo is er mooi en ik vind de foto van een klein kind achter in een auto bij allemaal bosbranden en de zeehond bij het mondkapje in het water erg imposant en zijn de foto’s die op mij het meeste indruk maken. Verder al die oorlog plaatjes tja erg maar dat zullen ze in die landen denk ik nooit afleren.

Wat ik ook erg leuk vond was de doorzichtige buizenpost. Ik heb daar in het verleden nog wel is wat mee gedaan op mijn werk. Ik heb zelfs het idee dat deze buizenpost daar vandaan komt. De cartoon van een stel bootvluchtelingen waar journalisten opzitten op de vlucht voor president Trump vind ik op zijn zachts gezegd briljant.

Verder is het een leuk museum maar het is wat te multimediaal. En op de bovenste etage wat gek alle uitgegeven telefoon boeken staan daar opgesteld. Tja leuk om is een verloren zondag door heen te gaan bladeren of zo.

Het was best leuk en ik heb nog een mooi boek van de Worldpress foto gekocht dan hoef ik niet heel interessant op de expo alle bordjes een kwartier te gaan staan lezen pfff wat een mensen zijn dat zeg en zeker die zich zogenaamd niet laten storen. Gaaap

Op naar huis en onze Vriend!je gezelschap houden.