Project Loosduinen 02 februari

Al weer de zevende dag van dit project. De bedoeling was om twee maal per maand een rondje door het leuke Loosduinen, Houtwijk en (Nieuw) Waldeck te lopen. Maar door alle sneeuw geweld en Marja haar gebroken been is het toch wel leuk om wat meer door de wijk te lopen.

Vandaag ging de route richting het Ziekenhuis, nu Haga en vroeger Leyenburg. Ik heb Marja door de parkjes geduurd. Wel weer leuk om te zien zijn een schaakspel in een tuin. Een heel groot schaakspel, Zo te zien wordt het niet gebruikt want de pionnen staan nog hetzelfde als een jaar geleden en het bord waar alles op staat zijn gewoon stoeptegels en ook niet zwart-wit geblokt. Maar ach het ziet er leuk uit en het is wel apart.

Verderop in het park is een kinderboerderij. Lekker dicht natuurlijk maar dat is de tijd waarin wij momenteel leven, Ik kon het niet goed zien maar volgens mij liepen er al kleine geitjes rond. Je ziet ook dat de vogeltjes al de lente in hun hoofd hebben en sommige zijn al nestjes aan het bouwen. Vriend!je is nog even langs de Woefweide van de Hondensportschool gelopen. Hij was per direct weer eens zijn hele puppy cursus vergeten en is maar bij Marja in d’r kar gaan zitten en dat duwde een stuk makkelijker.

Er ligt ergens bij volkstuintjes een plastic flamingo in het gras, dit is echt een foei lelijk en verkleurd ding. Ik moet daarom wel een beetje lachen aan de hype van vorig jaar dat er een paar flamingo’s in de buurt van Zoetermeer stonden waar al die top fotografen aan het laten zien waren hoe dichtbij ze de flamingo konden halen met hun mega telelenzen en het weer een vogel ergens in het water was. Ik heb dus nu een plastic flamingo ergens langs de waterkant die een dutje doet.

We zijn via de Architect Berlagelaan weer terug naar huis gelopen, grappig gister een Berlage kerk staan fotograferen. Het is een leuke buurt om doorheen te lopen. Er is van alles te zien en er zijn heel veel mensen op de straat met dit lekkere weer. Het laatste stukje van de wandeling zag ik een nest heel hoog in een boom. Vanmorgen hoorde ik daar geklepper uit van wel wat op een ooievaar leek maar daar was het nest te klein voor. Vanmiddag zat er gewoon een kraai op.. zouden die ook klepperen?

Tot slot van de maand februari, we hebben sneeuw gehad en min erg koud. We hebben temperaturen van tegen de twintig graden. Je ziet de natuur ontwaken.