Project Loosduinen dag 4 en 5

Een extra dagje in de sneeuw met mijn hondje uitlaten. Door de Lockdown en Marja d’r ongelukje is het niet anders. Thuisklussen. Marja snijdt brood en ik laat ons lieve hondje uit in de sneeuw, En tussendoor doe ik ook nog wel wat andere dingen maar dat is allemaal totaal onbelangrijk voor dit project.

Omdat Vriend! momenteel een keertje meer uit moet is het ook een prima gelegenheid om nog is lekker wandelend met hem de besneeuwde buurt te bekijken. Het is momenteel ook nog een beetje zonnig dus dat maakt het allemaal nog een stuk aantrekkelijker.

De vogels hebben ook met z’n alle de zomer in d’r hoofd die zijn allemaal lekker al bezig met plekjes zoeken voor nestjes. Dit is vooral vooral die water kipjes zijn lekker bezig om de ijslaag te verkennen, Ik hoorde vandaag wel op tv dat met dit weer de ijsvogeltjes gewoon dood gaan omdat ze niet kunnen vissen. Dat is raar van de nauur maar ik kan er ook niets aan veranderen.

Ik heb samen met Vriend! een lekkere wandeling gemaakt niet te lang met die kleine hondenpootjes maar ongeveer zijn halve route en dat is ongeveer wel genoeg als je de hele tijd met die kleine pootjes in die koude troep moet lopen,

Het zijn momenteel best leuke aangezichten in het park De sneeuw maakt al weer snel plaats voor de zon en smelt rap. Jammer maar ik vind het ook wel prima op dit moment. Maar op naar de voorjaar foto’s.

Update dag 5:

Jaja na een drukke dag en alles ging mis. Maar goed na de drukt om een uurtje of vijf even lekker met Vriend! een wandeling gemaakt enne hij moet ook even lekker hollen. De kerk van Loosduinen staat lekker als silhouet een heerlijk gezicht.

De lange schaduwen waar het mij om ging waren echt geweldig vandaag. Lekker even met mijn jongen een paar foto’s samen gemaakt. Vriend!je geniet echt in de sneeuw. Heerlijk om te zien. Ik ben altijd wel erg bang voor die kleine pootjes en zijn gerritje die laag over de grond sleept.

Wel was het erg aandoenlijk om te zien was een nestje jonge Nijlganzen waarvan bleek dat er één ganzen baby’tje vastgevroren zat aan het ijs op de sloot. Zijn broertjes en zusjes zaten onder de moeder ook op het ijs en de vader stond naast het vastgevroren kuikentje en stond hem te beschermen voor andere vogels… erg aandoenlijk.

Het waren een paar leuke wandelingen in de sneeuw door het park, Gelukkig gaat het dooien. Ik kan niet wachten… enne snel Marja uit het gips… hoop ik.