Project Loosduinen dag-1

Ik ben voornemens om de hele buurt waarin ik woon zo af en toe is door te lopen en lekker foto’s te gaan maken en daarmee een mooi document te maken en dit als fotoboek te bewaren. Misschien is het wel leuk om is te gaan kijken of het uitgegeven kan worden als een boekje. De titel of werk titel vind ik wel leuk zo “Project Loosduinen”.

Mijn idee om dit te gaan doen is ontstaan toen ik buiten mijn lieve hondje Vriend! aan het uitlaten was. Je gaat met en door zo’n diertje naar buiten en je gaat steeds meer dingen zien in de omgeving. Ik was al een paar keer een blokje om geweest met mijn kleine camera en had al van alles gezien. In Loosduinen zijn drie kerken en twee begraafplaatsen. Dat was eigenlijk iets waarvan ik dacht grappig daar moet ik wat mee.

Bij deze en het project is vandaag begonnen. Ik ben voornemens om minimaal 3 dagen per maand een blokje te lopen met mijn camera om mijn nek. En dan overdag en ‘s avonds. Gewoon van alles wat ik zie vastleggen en ook seizoensgebonden zo af en toe op bepaalde plekken terug komen. IK hoop dat het nog gaat sneeuwen in de tijd van dit project.

Vandaag ben ik samen met Marja ruim drie kwartier gaan lopen en met dat hondje erbij loop je net zo heel ver, een kilometer of 2,5 maar Vriend! wel 10 die loopt continu heen en weer. We zijn door het park richting de voetbal velden gelopen, langs een sportveld met kabelglijbaan en een oranje spelboog met een stem erin, grappig ding. Daarna richting de begraafplaats naast de Sint Jozef kerk langs het oude internaat naar de kerk van Loosduinen, ik ga ook nog is uitzoeken wat al die kerken precies zijn en hoe ze heten. Dat lijkt me van van alles wel leuk om daar een stukje geschiedenis van te zoeken. Natuurlijk loop je ook langs de kringloop winkels. Die zijn dicht maar zijn nu ineens postorder rommel shop online geworden.

We zijn ook langs het oude internaat gelopen en dat is nu volgens mij de muziekschool. Het is op deze manier een verkennend rondje. Ik wil de omvang van dit project beperken van de Leyweg tot de Lozerlaan. Misschien wel Madestein een keertje meepakken en aan de andere kant van de Laan van Meerdervoort tot de Escamplaan. Maar Meer en Bos hoort er dan ook weer bij.

Print Friendly, PDF & Email