Piramide van Austerlitz

Al jaren geleden heb ik is gehoord van de piramide in Austerlitz ik had altijd het idee dat dat dorp ergens in Duitsland of Zwitserland lag. Verder nooit aandacht aan geschonken. Tot op het moment dat Geurie en Ruud op de camping ons vertelde waar zij wonen. Toen weer niet aan die piramide gedacht en ach.

Een tijdje nadat er van alles is gebeurt en ons hondje met platte neus weer verder moet met zijn onverzorgde leven komen Geurie en Ruud met het idee hun leuke hondjes Lady en Binkie te laten dekken. Daaruit is onze Vriend! geboren. Inmiddels is Vriend! al weer ander half en is een hele hond geworden.

Maar toen wij onze jongen in Austerlitz gingen uitzoeken in april vorig jaar heb ik ineens weer die piramide voor ogen. Ik heb nog eventjes toen zitten kijken wat het allemaal voorstelde en was ervan overtuigd dat ik of wij snel deze piramide zouden gaan beklimmen. Helaas toen we Vriend! gingen ophalen zat de hele planeet op slot en ook de piramide van Austerlitz.

Vandaag was het denk ik de mooiste dag van de zomer en herfst bij elkaar dus hebben we besloten om wat herfst foto’s te gaan maken op de Utrechtse Heuvelrug. En gelijke even langs die door Napoleon aangelegde Bult op de Heuvelrug. Een rustig ritje op de heenweg. Helemaal op cuise control gereden op de A12 en dat gebeurt niet vaak. Natuurlijk kwam je Den Haag niet uit vanwege alle gele bordjes langs de weg maar ach.

We komen aan bij de piramide en daar was het al behoorlijk druk. We wandelen rustig aan naar het ding. En maken wat foto’s van de omgeving. Het ziet er wel apart uit maar het is ook niet echt bijzonder om te zien. je veracht een bult van een meter of honderd hoog maar ik denk dat het niet eens de 25 peter haalt.

We betalen de entree kosten en gaan lekker naar boven sjokken. Vriend! wil ook die trap op lopen maar dat hebben we maar niet gedaan. Ik heb hem maar naar boven gedragen. Het is maar een klein hondje. We genieten even van het uitzicht. Het is wel leuk met dit mooie weer dat je de skyline van Utrecht kunt zien Zeker door het heldere weer is het best een spektakel om te zien.

Verder is het een ouwe rommel een scheve toren op de bovenkant van de piramide die al lang is nagemaakt zoals blijkt en niets is eigenlijk nog over van het oorspronkelijke bouwwerk. en is alles is is een keer opnieuw gebouwd. Maar ach het wel leuk.

Na het kijken aan de bovenkant is het weer tijd om naar beneden te lopen maar toen in Vriend! optilde voor de lange trap kwam er een heel leuk klein hondje boven en daar moest Vriend! nog wel even aan snuffelen. Dus na het gesnuffel weer naar beneden. En nog een rondje rond het bouwwerk gelopen door het bos.

Nadat we even wat hebben gegeten rijden we naar Austerlitz stad en gaan eventjes bij Lady en Binkie op visite. En daar blaffen Binkie en Vriend! er lekker op los en ze doen nog even hun ambulance geluid na, ze zingen in koor. Tanja het 12 jaar oude yorkshire terrier vind het helemaal gezellig met Vriend!

We wensen Ruud en Geurie een fijne vakantie en gaan weer richting Den Haag. Het is een stuk drukker dan de heenweg. Het was super mooi weer vandaag heerlijk.

De folder van de piramide

Scan001

De folder van het verhaal van de piramide

Scan002