28 januari 2020 bezoeker hieronder mijn fotografie avonturen, wandelingen en meer

Links naar allerlei handig site’s

Allerlei links naar handige sites met als insteek gratis software of handige tools aanbieden, al dan niet met het doel iets te verkopen natuurlijk.

Auteursrecht: Creative Commons

Ik heb het vaak over creative commons wanneer mensen op zoek zijn naar gratis beeld. Creative Commons zijn namelijk standaard licenties die je aan je werk mee kunt geven waarbij je geen geld vraagt voor het gebruik van het werk. Creative Commons brengen de maker en gebruiker zo eenvoudig bij elkaar. Contact is niet nodig.

Gratis foto’s en afbeeldingen – Directory

Soms heb je het nodig om ergens gratis foto’sof andere afbeeldingen vandaan te halen. Ook ik heb niet altijd de tijd om zelf foto’s te maken of te laten maken. Mijn voorraad voldoet niet altijd. Bronnen voor goede en gratis foto’s zijn daarom van harte welkom. Er zijn er natuurlijk altijd een paar favoriet, maar het is toch erg fijn om te weten wat er ‘te koop’ is voor als er eens ander beeld nodig is.

Auteursrecht en foto’s in je drukwerk:

Zes tips van contentjurist Charlotte Meindersma
Stel: je moet een flyer ontwerpen of je gaat aan de slag met brochures maken. Waar haal jij dan je afbeeldingen vandaan? Van Google? Dan loop je een aardig risico op een flinke claim van de maker. Dan, van een stocksite met gratis foto’s of andere afbeeldingen! 

Evenementen kalender voor Evenementen in het hele land

De complete online evenementenkalender
Evenementkalender.nl is de site waarop je alle bekende en minder evenementen kan vinden die in Nederland plaatsvinden.Zowel particulieren als bedrijven en/of instellingen kunnen GRATIS evenementen aanmelden via deze website. Evenementkalender.nl is GEEN verkoopkanaal voor toegangskaarten voor de vermelde evenementen.

Smallpdf Wij maken PDF eenvoudig nu weer deze LightPDF

Gebruiksvriendelijke alles-in-een online PDF-programma’s handig om te grote pdf’s te verkleinen.

DesignEVO Creëer logo’s en dan supersnel

Online een mooi professioneel logo ontwerpen gratis en voor niets

FotoJET Foto’s bewerken

Super handig online je foto’s. Soms best handig om even vlug een foto op bijvoorbeeld vakantie aan te passen.

Gimp een gratis alternatief voor Photoshop

GIMP is al sinds 1995 het gratis alternatief voor Photoshop. De beeldbewerkingssoftware biedt grotendeels dezelfde functionaliteit als Photoshop, alleen in een minder strak jasje. Je moet GIMP dan ook niet zien als een kopie van Photoshop: als je het programma van Adobe gewend bent, heb je nog wel een kleine leercurve te gaan. GIMP is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.

Scribus een gratis alternatief voor Indesign

InDesign is het programma waar foto’s, illustraties en tekst samenkomen in prachtige publicaties, klaar voor druk. Scribus doet dan ook, maar dan gratis. Scribus ondersteunt de meeste bestandsformaten voor afbeeldingen. Het alternatief voor InDesign kan ook overweg met vectoren, die je zelfs in Scribus nog kunt bewerken. Scribus is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.

RAW Therapee een gratis alternatief voor Lightroom

RawTherapee is een zeer uitgebreid gratis fotobewerkingsprogramma om RAW-opnames van fotocamera’s, maar ook jpeg en meer, te bewerken. RawTherapee is vergelijkbaar met bijvoorbeeld pakketten als Capture One en Lightroom

Inktscape een gratis alternatief voor Illustrator

Tekenen: het is het eerste waar je aan denkt bij uitingen van creativiteit. Van de vingerverf op het tafelkleed tot de designer op zijn high-end Wacom: het heeft iets magisch om wat er in je hoofd zit vertaald te zien in beeld. Op je computer doe je dat gratis met Inkscape. Net als Illustrator is Inkscape een vectorprogramma. In Inkscape werk je met SVG-bestanden, hoewel andere bestandsformaten (zoals de ai-bestanden van Illustrator) wel gelezen kunnen worden. Ook voor addons

Slimdruk download template’s sjablonen

Op deze pagina kunt u templates downloaden die u kunt gebruiken voor het opmaken van uw document. Sla uw bestand op met de 2mm afloop (bleed) rondom. Verwijder de laag van de template voordat u uw bestand opslaat.

Faststone Gratis beeldbewerkingsoftware

Met FastStone Image Viewer bekijk je afbeeldingen en voer je kleine bewerkingen uit. De software biedt naast een flinke hoeveelheid effecten een ontwerpstudio voor diapresentaties. Wat lijkt op een eenvoudige foto-verkenner blijkt vele malen uitgebreider. FastStone Image Viewer kent trucjes, waaronder een paar keileuke. Kies uit onder andere 92 randen, verbeter de kleuren van foto’s of reduceer de kleuren om bestanden kleiner te maken. Natuurlijk heeft FastStone Image Viewer ook een rode-ogen corrector in huis. LET oP er zijn verschillende nuttige programma’s te halen.

Charlotte’s Law alle juridische hulp voor fotografen

Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch advieskantoor voor de creatieve sector en ondernemers. Dat zijn we in de eerste plaats zelf ook: creatieve ondernemers. We begrijpen daarom precies waar jij als ondernemer mee te maken krijgt en denken graag met je mee over de beste oplossing.

Dupho. Voor fotografen

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied.

Rewritters010 Street art Rotterdam

Rewriters010 brengt de levendige street art scene van Rotterdam letterlijk in kaart. Daarnaast verrijken zij zelf het straatbeeld ook door muurschilderingen in heel de stad mogelijk te maken. De stadswandelingen van Rewriters010 komen langs al deze werken en zijn te lopen samen met een gids, of op eigen houtje te ontdekken met behulp van de officiële app.
Route

Cursus fotografie Leuke en leerzame fotografie site

Tips voor fotograferen met uw digitale fotocamera

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflex camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Zo maak je de leukste foto’s!

Photoshop tutorials  vertalingen Engels Nederlands

Hier vindt je een compleet overzicht van alle Engelse Adobe Photoshop termen, vertaald naar het Nederlands.
De meeste Photoshoppers hebben de Engelse versie. Daarom zijn de tutorials op deze website wel in het Nederlands, maar gebruiken we de Engelse termen.

Kids Historical Costumes Kostum verhuur

Het verhuurbedrijf voor historische kinderkostuums. Verhuur voor film,televisie, commercials, photo-shoots, schoolproducties, particulieren, etc. Wij leveren kostuums voor binnen- en buitenlandse opdrachten. Kwaliteit, authenticiteit en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Mind mapper visualiseer je gedachten

MindMeister is een online tool voor mind mappen, waarmee je je ideeën visueel kunt vastleggen, ontwikkelen en delen. Meer dan 6 miljoen mensen gebruiken nu al onze prijswinnende mind map bewerker om te brainstormen, aantekeningen te maken, projecten te planning en talloze andere creatieve opdrachten. MindMeister is volledig web gebaseerd. Dit betekent dat je niets moet downloaden of updaten! Of je nu met Windows, Mac OS of Linux werkt, je hebt altijd toegang tot je mind mappen rechtstreeks in de web-browser.

Fotolocaties Duitsland Leuke duitse plekkies

Mooie foto locaties in Duitsland verzameld door Fotografie locaties op Facebook.
Bedankt Martijn en vrienden.

Fotolocaties Nederland Ook leuk om is te bekijken

Mooie foto locaties in Nederland verzameld door Fotografie locaties op Facebook.
Bedankt Martijn en vrienden.

Fotolocaties België Leuk om is te gaan kijken

Mooie foto locaties in België verzameld door Fotografie locaties op Facebook.
Bedankt Martijn en vrienden.

Trouwlocaties Nederland

Mooie trouwfoto locatiesverzameld door Fotografie locaties op Facebook.
Bedankt Martijn en vrienden.