Hunebedden dagje

Vandaag zijn we lekker vroeg opgestaan en het beloofde weer een mooie dag te worden. Even tijdens het ontbijtje de sociale wereld bijwerken en Vriend!je uitlaten. Vriend!je loopt wel heel lief met me mee. Behalve dan als hij weer iemand ziet lopen gaat hij eigen plannen maken. Jammer riem aan.

Na ons ontbijtje Is Marja even naar de boodschappen winkel gereden. We hadden bier nodig. IK ben een blokkie om het park gaan lopen met onze kleine jongen. We komen een leuk echtpaar tegen met ook een schitterend hondje en die twee hadden het wel naar hun zin op het voetbal veld. Ik heb een paar foto’s van het park gemaakt. Ik vind het hier geweldig maar het is nou niet een park waar je is een dagje gaat fotograferen.

Als Marja terugkomt hebben we de keuze huisje, hunebedden of art farm. Omdat Vriend! al heel snel weg wil en in de auto leuke dingen wil doen gaan we vandaag een rondje in Drenthe rijden en leuk hunebedden bekijken. We zijn begonnen met hunebed D26, lekker makkelijk die lag langs de weg volgens de auto Tomtom nou ik ben maar tegen mijn telefoon gaan praten als een demente debiel die snapte er meer van dan de auto.

We stonden dus op een boerderij en niet op een een hunebed. Maar het is wel zo dat we het ding dankzij de ANWB bordjes wel vonden. Grappig ik haalde twee elektro fietsen in enne ik maak me daar een stofwolk omdat ze niet opzij wilden.., hihi lekke phu. Het was hunebed D van Drenthe 26. We komen aan na een half uurtje lopen en een Vriend! die alleen maar rochels van hardlopers wil opslobberen als oesters. Staat er een zweefteef bij dat hunebed phuuu. DIe was per halve centimeter hunebed een half uur nodig.

Nadat dat achterlijke wijf op haar bankje was neergevallen pakte ze haar niet doorgesneden twee bruine boterhammentjes had gepakt en ging toen extra met boterhammetje zitten te genieten van het hunebed. Ja daar ben je even mee bezig hoor. Ik lag in een stuip. domme zweefteef.

We zijn snel naar hunebed D27 gereden en daar kon je niet stoppen, tenminste met de fiets wel maar met de auto niet. Dus zijn we maar een broodje gaan eten in een leuk tentje en het was een lekker broodje alleen die twee zwangere teven die daar hun weeën zaten uit te wisselen brrrr daar wordt ik altijd zo niet goed van. Binnen een half uur ken je hun hele leventje inclusief hoe ze koken en hoe ze weeën in de’r benen hadden en ermee in bad zijn gaan zitten en dan weer niet het bad kunnen uitklimmen… sjonge jonge wil je het wel horen.

Ik moet zeggen op Google krijgt deze tent van mij een prima recensie het was prima eten en een leuke vlotte bediening. Na onze lunch op naa hunebed D28 en D29 en ja daar kon je parkeren. Marja gelijk hup het hunebed in en en gaat er lekker een dutje in maken. Leuk voor op de chat.

Na deze twee graven komen we op nummer 30 nou dat was een stapel stenen met prijskaartjes erop van hoe oud of dat die keien zijn. We grappig om te leren was dat die stenen in de oud e ijstijd er door de ijs gletsjers hierheen geduwd zijn. Vriend! liep daar te blaffen als een debiel dus gauw weer weg. Het was toch een debielen oord met parkeerders die niet kunnen parkeren.

Op naar D31, toen ik er naar toe reed dacht ik al dat ik er al is was geweest. En dat klopte ook wel ergens een paar jaar gelden zijn we daar al is geweest. Alleen stond er toen we aankwamen een stelletje zweefteven met gekke hoedjes op en een gids erbij dat ik maar naar D32 ben gereden, dit rtrok ik echt niet. Na ons bezoek aan hunebed D32 zijn we via D31 teruggereden en de excursie was er vandoor. Ik kon echt even mijn fototje maken. Vriend! en Marja tussen de keien.

Het was een heerlijk dagje een beetje koud voor de tijd van het jaar maar ach en wel m’n stapjes gemaakt. Beetje tikken m’n moeder onderweg en maar dom commando’s aan je telefoon geven door te praten… het werkt wel erg goed. Het klopje ingedrukt houden en dan zeggen route naar hunebed D29 of zoiets en je staat precies voor de deur echt geweldig, net Star Trek van vroeger.