Haagse bollen

Vorige week reden we langs de Carry van Bruggehof om Vriend!je lekker uit te laten in het bos in RIjswijk en daar zag ik de bloemetjes er mooi en overvloedig aanwezig. Het was een mooi gezicht. Gisteravond hebben we lekker bij Nick en Yvon gegeten en wat gedronken en Yvon liet een foto op haar telefoon zien van de kerk op het Pompnaplein wat helemaal in de bollen staat. Toen ook nog een Facebook gericht van bollen op de Laan van Meerdervoort en toen wist ik het.

We gaan Haagse bollen fotograferen.

We hebben Vriend! in de auto gesopt. Marja kan ondertussen ook weer lekker lopen, niet te veer of te veel, en zijn helemaal naar het einde van de Laan van Meerdervoort gereden en ja daar staat het langste woongebouw van Nederland. En heel gezellig in de bollen gezet. Vriend! dat dat hij naar Meer en bos ging maar die had pech. Een stevige wandeling langs de Chinese muur is het voor hem geworden.

Nadat de heleboel weer in de auto zat zijn we naar het Pomonaplein gereden en ik moet zeggen dat Yvon gelijk had. Het ziet er erg mooi uit. De kleine oude kerk is nieuw leven in geblazen. Ik heb er ook ooit is een aanvraag voor gehad op mijn werk om het om te toveren tot woningen maar het is nu een Land of Free Tought gebouw omgebouwd. Erg leuk. Je kunt er wat eten en van kunst genieten of op je yogamatje liggen te zweven. Ik denk ook dat de bollen een initiatief van de zogenaamde LOFT is. Jammer dat de zon weg ging en het nog begon te regenen ook en het was al te koud.

Grappig dat de slijterij nog op de hoek zit. Wat had die man vroeger een hekel aan kinderen toen ik in de Vlierboomstraat op de lagere school zat. Er is eigenlijk niets veranderd aan die winkel en het ziet er inmiddels wat gedateerd uit en ik denk aan de vieze ramen niet zo lang meer hebben… Toch jammer het is iets wat al heel lang bestaat.

Nou ja jammer van de regen op naar de Leyweg. Op de Loevesteinlaan bij het Zuiderpark zagen we al dat de Narcissen en niet zo best meer uitzagen en bij de Carrie van Bruggenhof was het ongeveer hetzelfde. De gele bloeme zijn uitgebloeid maar de witte stonden er nog prima bijna. Nou ja jammer dan dan had ik vorige week moeten uitstappen.

De laatste bestemming was aan de voet van de Pharosflat en daar zagen we een mooi opgemaakt bloemenveld ter ere van het vijf jarig bestaan van het enige echte Haagse openluchttheater in het Zuiderpark. Bij dat theater staat wel een gek beeld van een soort spin giraffe in de tuin. Verder is het er f@cking druk veel te veel mensen ennne allemaal vooral druk met alleen op zichzelf letten zeg maar.

Gauw naar huis en Formule 1 kijken.

‘s Avonds bij het RTL weer was er een foto van het bloembollen veldje in het Zuiderpark. Grappig.