Zo maar Analoog

Ik heb al jaren een paar fotorolletjes staan uit iets van het jaar 2000. M’n schoonmoeder had deze nog liggen. Ik had ze gezellig in de kast liggen en keer er soms naar. Waarom geen idee. Ook heb ik een paar jaar geleden op marktplaats een oude analog Nikon camera type F60 gekocht. Dit ging meer om de lens denk ik. Maar ook dat was toen nog niet zo geweldig.

1+1 is al jaren 2 dus ik dacht ik stop zo’n rolletje in die F60 en ga is op de analoge toer. Jammer eerste een batterij scoren voor deze camera. Nadat de batterij binnen was bleek de hele camera prima te functioneren. Dus rolletje er in en op naar Hoek van Holland.

Eenmaal aangekomen in de Hoek merk ik dat ik als ik een mooie analoge foto gemaakt heb ik steevast op de achterkant van die camera kijk maar ik zie niets dan. Suf is dat.

We lopen lekker met Vriend! de zonsondergang te gemoed. We moeten dit de volgende keer een paar dagen eerder doen maar goed. nu ging de zon net naast de pier onder. We maken een paar leuke foto’s met de digitale camera en ik ben benieuwd wat dat rolletje gaat doen.

Ik schiet het thuis even vol. Wat wel grappig is als ik op mijn D500 het knopje ingedrukt houdt heb ik 30 foto’s of zo maar met dat analoge moet je veel beter nadenken wat je doet. En niet klikklikliklikliklik. Toen kwam het probleem it rolletje moet ontwikkeld worden. Dit was wel een dingetje duurt gewoon een maand bij het Kruitvat wat weer CeWe blijkt te zijn.

Dus vandaag exact 1 maand later liggen er een stel negatieven, afgedrukte foto’s en een cd. Jammer dat de camera het rolletje niet exact heeft doorgespoeld. Maar het is allemaal oud. Ik bekijk de foto’s eens kritisch, het is wel wat maar je ziet wel een mega kwaliteitsverschil met een digitale foto. De volgende keer draai ik gewoon een Nikon lens met een goud randje op die camera kijken of dat beter gaat.

Toch al met al met een beetje knippen vind ik het een leuk resultaat hebben.