Zandstorm op de Maasvlakte

Vanmorgen was er best nog een hoop wind dus maar mijn camera weer bloot gesteld aan de elementen. Onderweg naar de Maasvlakte ging het steeds harder waaien. Het is echt heftig. Ik zie wel werkzaamheden aan windmolens onderweg. Die windmolens draaien rustig gewoon op hun snelheid die ze altijd draaien, ik denk dat er een rem op zit om te zorgen dat die dingen niet ineens lanceren.

Ik zag iemand met een valbeveiliging een windmolen ingaan. Ik zou zeggen dat het nu niet leuk is om aan de buitenkant van zo’n ding te werken. Net heb ik maar even een fimpje gekeken over een windmolen en ik had altijd al is een kijkje in zo’n ding willen nemen maar na het zien van dit filmpje niet meer. 240 treden omhoog of met een liftje wat ook aan een gevel hangt voor de glazenwasser en dan nog een laatste stukje van 3 meter met de trap… Nou mij niet gezien ik kijk wel vanaf de buitenkant naar die dingen.

Aangekomen op de Maasvlakte is de wind echt kei en kei hard veel harder dan gister op Scheveningen. Er zijn op het strand twee mensen bezig met hun kite. Ik heb even staan kijken en de wind werd steeds harder rond mijn hoofd. Ik ben nog een stukje verder gaan kijken maar aan deze kant van de Maasvlakte is maar weinig golfslag. Toen ik terug reed waren de kite surfers op zee en dat was wel een spectakeltje. Mijn 150 – 500mm lens op mijn camera gezet. Even een paar foto’s gemaakt, het is natuurlijk allemaal hetzelfde. Misschien ga ik wel is al die foto’s achterelkaar zetten van zo’n surfer.

Verderop bij het kunstwerk in de duinen de weg die een zandkorrel neemt. “De Zandwacht” zijn alle trappen weg daar is allemaal zand overheen gewaaid. Ook de ECT terminal en de haven plaatsen waar twee hele grote schepen liggen daar is een hele spectaculaire zandstorm gaande. Dit was zeker de moeite waard.

Verder doorgereden tot de duinen wijk worden en daar even rondgekeken maar daar waait het echt knoert hard maar geen branding spektakel. Pas bij de ingang van Nederland de havenmond van de Nieuwe Waterweg was een behoorlijke golfslag te zien en dat was zeker de moeite waard om naar te kijken. Ik heb wel besloten dat ik nu wel even klaar ben met die wind. Weer mijn haar vol met zand. Maar ach het was wel leuk.

Op een gegeven moment had ik het echt weer ouderwets naar mijn zin… hekkie klimmen fout parkeren, zwaaien naar de bewaker, aan de verkeerde kant van de weg rijden en parkeren en dan ook nog de grote weg oversteken… heerlijk!

Waardering: 3.5 uit 5.