Windmolens in aanbouw

Op de landtong van Rozenburg wordt momenteel heel hard gebouwd aan nieuwe windmolens. Ik denk ter vervanging van de oude. Maar wel groter en hoger. De onderdelen die normaal boven in zitten staan nu op de grond. Het huisje en de dop waar de wieken aan zitten dan. De kraan die in de Pistoolhaven klaar staat is ook echt immens. Die kraan zal morgen de wieken wel omhoog hijsen als ze er al zijn. Ik zag ze niet liggen.

Eigenlijk zijn we nadat we Vriend!je in Hoek van Holland hebben laten hollen en hebben laten zwemmen nog even met de boot aan de overkant gaan kijken of daar een beetje leuke plek is om een shoot op de motor te doen. Twee mogelijkheden zag ik daar eigenlijk, aan het einde van de Pistoolhaven een mooi uitzicht richting Rotterdam en aan het einde van de landtong tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal en dan de weg naar boven met uitzicht op de Stenaline schepen maar dan lettend op de weg met allemaal remsporen of optreksporen op de weg, een mooie achtergrond.

Verderop ook nog een gemolesteerd roestig hek dat is ook nog een optie. Wat een beetje moeilijk is dat is met die motor een beetje privé ruimte vinden. Het model en de motor moeten ook nog even omkleden zo af en toe. Dat is wel een dingetje. Maar niet te pruts en het moet lukken. Misschien is het mooiste plekkie wel bij de rood-witte lichtbaken vlak voor de Maaslandkering zo vlak over het water en met een groot schip op de achtergrond of die waterkering zelf….

Onze luisterrijke kleine Vriend! vind het allemaal helemaal leuk. Auto in auto uit en zodra er mensen zijn heeft hij alle aandacht die hij wil en ook wel nodig heeft, Wel jammer dat de Sleipnir er niet lag. Die kraan is zo immens groot. 64 meter hoge kranen maar niet zo hoog als die windmolens, als ik het goed heb zijn die wieken al en meter of 30 per stuk.

Alles bij mekaar mooi weer en inspiratie zat!