Weekendje Camping de Boogert

Op uitnodiging van Geurie en Ruud, de opa en oma van onze kleine honden vriendje Vriend! zijn we een lekker weekendje op visite bij hen geweest op camping De Boogert in Meerkerk.

Een heel erg lekker en ontspannen weekeind is het geworden. Het weer was fantastisch en dat terwijl het al meer dan een week warmer is dan dertig graden. Aan het begin van de week werd er voor dit weekend nootweer voorspeld, maar dat is reuze meegevallen.

Vrijdag middag, gelukkig in vakantie tijd rijden we op ons gemak richting de camping in Meerkerk, niet te verwarren met Meerdijk uit die walgelijke televisie serie “Goede tijden, slechte tijden”. Het rijdt allemaal lekker door. Op een plek waar er een baan afgaat en erna een baan bijkomt staat een file en dit is volgens mij voor mij de eerste file waar ik in beland ben sinds januari van dit jaar. Het gehele oponthoud is overigens verwaarloosbaar.

Na een ritje van een klein uur staan we met de auto naast de camper van Gerie en Ruud. Een witte Peugeot een perfecte auto om lekker mee te reizen, zo ziet deze camper er uit. Nadat we helemaal Covid 19 veilig op anderhalve meter afstand ons zelf geheel verpakt hebben in plastic folie, mondkapjes en ontsmettingsmiddel begroeten wij elkaar. Sorry maar ik kan me nog een nieuws uitzending herinneren waarin werd gezegd: “Nee, als het warm wordt is dit virus zo weg”. Waar ik gelijk aan dacht was hej, Spanje en Italië daar pleuren ze bij bosjes neer en daar is het momenteel al een graad of dertig. Dus dat is weer een beetje overtrokken.

We zetten ons kleine honden vriendje in de kippenren bij de drie hondjes van Gerie en Ruud. Twee hondjes, Lady en Binkie zij de ouders van onze Vriend!. Het is een hele happening. Het leuke kleine hondje Tanja is lekker terughouden die komt liever even een aaitje pakken. Binkie is echt een bink en die gaat lekker met zijn zoon aan de haal. Mamma Lady, die wederom zwanger is is echt een kenau, dit bromt en gromt naar haar zoon. Maar Vriend!, dapper als hij is, heeft daar niets mee te maken en zegt gewoon zijn moeder gedag.

Later komt de zus van Vriend! Pinky er ook nog lekker bij en die twee hondjes hebben het reuze naar hun zin en ravotten lekker door. Het valt ondertussen niet eens meer op dat ze zo druk zijn. Ze blijven maar rommelen. totdat het ineens menens is en Vriend! Pinky onder haar ook verwond. Jammer die kunnen dus eigenlijk niet zo makkelijk meer bij elkaar. Het zal een soort van machtsstrijd zijn geweest, ik weet het niet.

Verder is alles lekker verlopen, we hebben lekker buiten gezeten en een broodje gegeten. Erg gezellig. Ruud is ongeveer non-stop bezig met een record poging om windmolentjes te snijden van blikjes. Wel heel leuk al die draaimolentjes aan de luifel van hun caravan. We zijn niet te laat naar bed gegaan, ik was ook moe.

De volgende ochtend zet ik Vriend! weer lekker bij zijn vader en moeder neer, het gaat allemaal een stuk beter en er is eigenlijk geen narigheid meer. We gaan lekker samen gezellig ontbijten. Ik heb deze ochtend een beetje macro foto’s gemaakt. Ik vind dat wel heel leuk om te doen. Het kleine heel groot opblazen. Ik wil nog is een vlieg op een meter groot aan de muur hangen. Ik heb dus wat vliegen, bloemen en blikmolentjes ge fotografeert en de ochtend was snel voorbij. Ik kon de foto’s gelijk bewerken op m’n laptop.

In de loop van de ochtend komt de zoon van Geurie ook gezellig langs. We hebben een erg leuke middag gehad en ik heb weer een mooie site voor op mijn 123click.nl* site te zetten waarop je de baan van een serie van negentig satellieten kunt volgen. Dit is wel is leuk als we weer is in het donker gaan fotograferen. Geurie en Ruud hebben van de week een heleboel vallende sterren gezien. Dan is het weer jammer dat ik er niet ben met mijn camera, dit lijkt me zo gaaf om is een keer vast te leggen. Volgend jaar denk ik dan maar. Dit is het vallende sterren tijdperk maar langs de Oude Haagweg vallen dooien en gebeuren zat ongelukken maar er vallen geen sterren.

De hondjes vermaken zich prima, er is met de zoon van Geurie, Bob, nog een hondje bijgekomen en die vindt het ook allemaal wel gezellig. Die heeft een zwarte jas die hond maar het boet hem totaal niet. Ruud snijdt lekker door in zijn blikjes om er wondmolens van te maken.

Marja en ik vonden het voor Vriend! wel even leuk om langs de Lek te rijden en dan even een strandje opzoeken waar Vriend! even lekker kan plonzen. Vriend! houdt echt van water en die duikt lekker het water in en gaat zich uitgebreid staan uitschudden en duikt dan het zand in, hij geniet er zichtbaar van. Het is een soort klein energie bommetje. Ik moet zeggen ik heb erg leuke foto’s van mijn kleine honden ventje gemaakt. Hij is zo leuk.

We hebben nog een stukje gereden door het boerenland en ik heb links en rechts nog wat foto’s gemaakt. Het is een erg mooie omgeving daar. Oude dorpjes zoals het dorpje Nieuwpoort en Ameide. Natuurlijk is het allemaal boerenland en lopen er koeien, hej en die vind ik leuk.

We zijn weer terug gereden naar de camping en daar zat Ruud nog druk te knutselen aan zijn meesterwerk van een blikje. Ik ben maar gaan werken aan de blikken voorraad van Ruud. We hebben ‘s avonds ook samen gegeten en later begon het te regenen, ach wat was dat even lekker. Wat ik zo enorm leuk vindt op deze camping is dat er met een sloot ertussen altijd allemaal rode koeien lopen. Het is net of die koeien op je bord kijken als je zit te eten. En soms ineens zo’n dikke rode koe die een beetje parmant weg loopt en dan boe roept om te zeggen: “ik weet wel dat er een sloot tussen zit ik kom echt niet dichter bij”. Soms doet het me echt wel ergens aan denken.

De volgende ochtend was alles weer rustig, prachtig mooi weer en ik heb is even Ruud kennis laten maken met de Ceedeej Alle degtien HAAGS!. Ruud had mijn koptelefoon opgezet en die lag in een deuk. Geweldig. We hebben langzaam onze spullen gepakt en zijn we naar huis gereden.

Ik heb echt een super leuk weekend gehad en lekker buiten gezeten. Ik hand vanmorgen niet eens zin om mijn dagboekje bij te werken.

Geurie en Ruud, onwijs bedankt voor dit mooie weekend LU! allebei.

Waardering: 4.5 uit 5.

* 123click.nl is inmiddels niet meer online.