Watervallen dag

Op de een of andere manier heb ik altijd iets met watervallen gehad en ik heb het nog. Ik vind dit leuk mooi en indrukwekkend daarnaast kun je er heel slecht in badderen. Hier in de buurt van Arcen op slechts een kilometer of 170 verder liggen vlak bij elkaar twee indrukwekkende watervallen. 

We besluiten omdat we al over de helft zijn qua kilometers om vandaag is te besteden aan watervallen, we gaan via Maastricht richting Spa. We besluiten dat Luxemburg net even te ver is. Onze tomtom in de auto snapt de plaatsnaam al niet, jammer, dus proppen we het adres in Google maps in mijn telefoon. Dit moet goed gaan, 2 uur en 1 minuut rijden. 

De auto kan op zijn goudvoorraad in zijn tank nog wel 350 kilometer vooruit. Dus in België tanken en gaan. Google maps is best goed in navigeren. Maar weet ook echt de kortste weg te vinden. Helaas moeten we ook heuveltje op en heuveltje op 10% 15% helling is niets. Ik kon nog 260 kilometer op de benzine voorraad maar na heuvel 1 was dit nog 220 kilometer. Heuvel 2 nog 200 oeps dit gaat hard maar Google weet alles en we rijden inmiddels of bergpaden en we moeten nog een kilometer of 10.

We zijn er bijna, de wegen worden steeds smaller en bochtiger. Google weet waar we zijn al hoewel bij het overschakelen van het internet tussen Nederland en België Google het ook al nit meer helemaal wist. Gelukkig was ik al een paar keer hier in de omgeving geweest en wist ik toevallig de weg. 

De bergwegjes worden smaller en bochtiger. En ineens moeten we links af en staan we naast plopsaland… daar moet een andere weg naartoe zijn. We zijn ook bij de waterval daar aangekomen, slechts 150 meter voorbij de snackbar net voor de brug. Een door monniken aangelegde route in deze rivier. Het is erg indrukwekkend maar het dorpje stelt niet zoveel voor. Kano´s en eten meer niet.

We lopen daar rond en we hebben allebei iets van we kennen dit??? en ja bij navraag blijkt dat we hier in een kano hebben gevaren ergens rond 1985 en dit was GEEN success. Wat had ik het koud toen en die fransman die ineens geen Nederlands verstond totdat….. censuur alders gaan mijn fans er gebruik van maken.

Ik heb er wel lekker gefotografeerd en lekker hebben we samen eigenwijs plekjes lopen zoeken voor een paar mooie foto´s. Een lekker zout patatje hebben we daar nog gegeten nadat we dit handje indrukwekkende foto´s en plekken hebben bezocht daar. Heerlijk.

Nu gaan we naar terug naar Arcen maar moeten nog even tanken… zoiets achterlijks van Google 4 kilometer wordt 14 kilometer en als je 2 kilometer gereden hebt sta je al bij een benzine pomp. Maar ach. Omdat het tanken meeviel zijn we ook nog even langs de andere waterval gegaan en weer over allemaal slingerwegjes. Maar met weinig lopen staan we bij een natuurlijke waterval. Heerlijk, een kloof inklimmen om er bij te komen, mooi water en midden in de kloof wordt ik aangesproken door een Nederlandse vrouw.

Of ik even een foto van haar wil maken… tuurlijk en Vriend! maar keffen boven aan  de ravijn. Die miste me. Ik heb er een foto voor aan mijn muur thuis gemaakt, De van de vijf moet er jaarlijks een wijken… die laatste waar ik niet meer zoveel mee heb kan er af!

De terugreis liep voorspoedig een hoop file en en dwars door duitsland langs de bruinkoolmijnen, Maar die route was bepaalt door tomtom in de auto… ik begrijp die dingen niet zo.

En om niet te vergeten wat een kanjer is ons lieve kleine hondje, kleine stukjes bij Marja voorin en als hij zelf denkt het wordt een lange rit loopt hij helemaal vanzelf naar zijn veilige mand op de achterbank!!!!

Gister Maasduinen en Horst of Morgen Maasduinen en Asperges