Wateringseveld

Vanmorgen weer is ouderwets met m’n grote vriend Rijk J. zitten chatten op messenger, ik krijg dagelijks een goedemorgen groet in de vorm van een zorgvuldig gekozen plaatje en dit was vanmorgen Fred Flintstone met een ochtend wens. Ik antwoord dan heel genuanceerd altijd terug met Mogguh.

Vandaag heb ik is aan mijn grote vriend gevraagd wat ik toch is zou kunnen gaan fotograferen. Nou dat wist Rijk J. wel. Ik moest gewoon niet te verweg gaan en lekker rondom mijn huis gaan speuren naar flora en fauna. Er schijnen tussen stoeptegels mosjes te zitten van 500 jaar oud Ik vond het onderwerp en de opdracht wel leuk. Leuker dan m’n zelf in een badjas die op de grond valt en ik net m’n onderbroek uittrek om de douch in te stappen en een tijdje geleden heb ik al is een ontbijt gefotografeerd.

Dus wij in opdracht van Rijk J. op naar het Wateringseveld en hebben de auto op de Erasmusweg bij de Leyweg neergezet. Lekker sicht bij hoef ik ook niet te zaniken over het verkeer. In de stat kom je zat domme turken tegen die nog steeds denken de de het deel waar auto’s rijden ook het voetpand is net als in Turkije. Dus dat is niet anders dan anders.

We zijn de complete nieuwbouwwijk door gelopen tot voorbij het Oosteinde, volgens mij heet dat de Bovendijk. In dit nieuwe stukje Den Haag, Rijswijk of Wateringen hebben ze echt wel een hele mooie wijk gebouwd en aan de auto’s te zien ook niet echt goedkoop. Het was best leuk om is te zien., Het laatste stuk van het Oosteinde naar de Bovendijk is al wat ouder en daar ben ik al meer geweest.

We zijn doorgelopen tot de gesloten kinderboerderij en daar kunnen de kinderen nog steeds lekker Koeien, geiten schapen en Schijten aaien. De kippen zijn niet zo happig op menselijk contact. Het is altijd een leuk gezicht als je eenmaal de aandacht van een koe hebt loopt dat domme ding achter je aan in de hoop dat je nog wat te grazen voor haar hebt.

Via de Laan van Wateringseveld zijn we teruggelopen en dan langs de sloot die daar is aangelegd. Langs die sloot zie je eigenlijk alle stadsvogels bezige zijn, eenden, waterhoentjes, nijlganzen, meeuwen en kraaien en oja een koppeltje scholeksters tegen. Wel grappig die laatste heb ik wel is op het strand gezien maar nooit in de stad.

Onze wandeling van een kilometer of zes hebben we lekker van de omgeving genoten en de opdracht van Rijk J. met plezier uitgevoerd. Rijk Bedenk nog is iets leuks en als je mee kan halen we je met veel plezier even op.

Zo simpel en zo leuk. Ondertussen heb ik de afgelopen tijd al stadsfoto’s gemaakt in het Centrum, Houtwijk, Waldeck, Nieuw Waldeck, Loosduinen Leyenburg en nu het Wateringseveld. Volgende keer weer een ander hoekje Den Haag.

Snel naar huis.. haha dat is zo gebeurd we zijn dichtbij gebleven.

Waardering: 2 uit 5.