Vriend!je plonst

Gister voordat we gingen slapen Vriend! nog even uitgelaten langs de visvijver. Het was redelijk donker daar en Vriend! begon in eens heel speels raar te doen. Dit kwam, zag ik later, doordat er allemaal kikkers op de kant zaten, En niet te weinig kikkers. Vriend! had lol en ik denk de kikkers een hekel aan hem.

Ik werd vanmorgen wakker van de regen zachtjes kletterend tegen ons chalet. Was een Limburgs takken weer zeg. Pfff. Nou rustig aan vandaag. Ik zit al een beetje te kijken op de kaart wat er te doen is in de buurt, we wilden eigenlijk richting de kasteeltuinen gaan maar helaas daar is het weer niet helemaal in aan het meewerken. Dus lekker rustig aan. Radiotje aangezet op de JBL speaker en verder niets.

Mijn computer thuis werkt zich zacht gezegd de pleuris die staat met zes gillende ventilatoren een enorme hoeveelheid data te verwerken. Mijn fotoplannen waar ik in 2014 mee begonnen ben krijgen hele solide vormen, Alles loopt. Marja laat onze lieve Vriend! even uit en we gaan ontbijten. Later dan anders maar ach het giet hier. Een lekker eitje en we gaan op pad.

We rijden eerst even langs een Albert Hein om Shusi voor vanavond te scoren en zeer belangrijk het bier begon gaten op de boden te vertonen dus ook dat moest worden aangevuld. We zijn wel is in dit dorp geweest maar Tom Stom heeft een andere route bedacht. Initiatief dat waardeer ik maar helaas zo komen we er niet en inderdaad ineens begon het het dagen en ik kon het zelf wel vinden. We waren hier vorig jaar in ik meen oktober ook dus kon Vriend! mooi even zijn plasjes bijwerken,.. ik een kwartier een stuk of vijftien maar weer weinig prullenbakke voor de shitzakken!

Inmiddels is het al weer een uur of twaalf dus tijd voor onze lunch, Vandaag gaan we de luch vieren bij mc Donalds. Het regent nog steeds hier. Dus jammer als je een kip besteld bij oom donald en die moeten ze dan buiten naar je toe brengen,,, jammer maar dat is hun probleem. Na de lunch rijden we een beetje doelloos door Limburg en een stukje Duitsland. En we gaan maar in die natte troep terug naar ons chalet.

Marja gaat samen met de hond een beetje diamond painten en ik besluit nog maar even de auto in te klimmen en wat foto’s te gaan maken. Op weg naar de auto zie ik in bijna juni een stel grote paddenstoelen staan die heb ik ook maar even vast gelegd.. nog nooit gezien rond deze tijd van het jaar. Het regent ook nog steeds. bah.

Eenmaal op weg langs de bossen zie ik een enorme roofvogel vlak langs de weg zittten. Ik denk hej ik heb een suppersnelle camera bij me.. even achteruit en terug raam open camera aanzetten en klikken… fout de volgorde is camera aan op snelzetten raam open en achteruitrijdend op de snelle stand klikken… n was die klote vogel pleite en aan het einde van de weg vloog hij plagend nog even over.

GRRRRR ik rijd dan maar eventjes naar het dorp van het Paaseiland beeld maar dan aan de andere kant van de Maar. Ik had daar gister iets gezien maar helaas ik kon het niet meer vinden en had ook geen idee meer wat het was. Jammer ik wet het echt niet meer. Op naar de Hertog Jan brouwerij en daar wat fotoś maken. Leuk koeien en de Skyline van Hertog Jan vast gelegd en mijn telefoon begint te blèren dat de accu van mijn camera leeg is. Het regent nog steeds. De koeien werken tussen de brandnetels langs de Maas prima mee maar helaas ook mijn geheugenkaarten zijn vol.

Dus terug naar het hok of chalet hé met volle geheugen kaarten en lege accu’s, ik denk nog dit is me nog nooit gebeurt. Maar ach. Als ik bij ons huisje kom zit Marja lekker te rommelen met haar Diamondpaint ding en Vroend! is weer enorm blij dat ik er weer ben. We besluiten samen dat we elkaar even moeten uitlaten. Even de paddenstoelen met groothoeklens vastleggen.

Vriend! even vast aan een boom en ik op mijn buik in de modder die paddenstoelen in mei met 8mm vastleggen… Erg leuk,. We lopen nog even het park rond en we vangen links en rechts een kipje op de kinderboerderij (bij wijze van spreken) en komen bij het speel meer en strand aan voor de kinderen. Vriend! wordt wild. Hij heeft heerlijk gespeeld daar en zes uur later zit hij nog onder het zand en ruikt hij nog naar sloot. Geweldig hoe hij het altijd naar zijn zin heeft.

Na het ravotten op naar het bier. Marja zit nog lekker te diamondpainten en heeft het chalet even lekker aangeveegd.. Zandkoning Vriend! loopt binnen en heus geloof me je zag er niets meer van dat de boel was aangeveegd. Na een tijdje ging hij dutten in zijn mandje die in de vensterbank staat en daar zit inmiddels een kilo zand in. heerlijk beestje. Hij prijkt weer overal op de socialmedia.

Verder blijft het vandaag kwakkel weer maar belooft het weerbericht verbetering… Ik moet het nog zien. Om een uur of zeven zouden alle buiten het land uit zijn en ik weet het we zitten dicht tegen de Duitse grens maar het is hier nog nat. Maar ach. lekker sushi gegeten, Vriend! heeft er ook één op en genoot er zichtbaar van. En verder op de bank gezeten en tv gekeken. Oja even kort ingedut en Vriend! is helemaal uit al een paar uur die is zo moe van zijn geren en geplons.

Het is alles bij elkaar best een leuke dag geworden niet wat ik hoop met lekker weer maar gewoon een dagje voor jezelf zeg ik dan maar. Morgen staan de Kasteeltuinen en de Hond Baas bier proeverij op het programma.

Wordt Vervolgd….

Morgen of Gister