Vriend!je holt los op Land Art Delft

Een heerlijk lang weekend. Doordat Marja allemaal afspraken had vrijdag was het handiger om vrijdag ook vrij te nemen. Dus een kleine mini vakantie samen met ons kleine lieve hondje Vriend!, Vrijdag was het eerst het de bier proeverij bestellen voor de 30ste. Maar we moesten ook wel even weg en dat is toch voor Vriend!je niet zo leuk. DIe doet dan 3x woef en gaat dan dutten en is zo blij als we weer thuis komen.

Het was een lekker lang weekend en de laatste dag zijn we onze jongen weer gaan leren loslopen in een enigszins beschermde omgeving. Als we een keer roepen dat we weggaan staat Vriend! al klaar om naar de lift te lopen. Hij wil zo snel mogelijk zijn tuigje aan en naar de auto want dan gaan we op pad om leuke dingen te doen.

Zo ook vandaag. We roepen onze jongen slechts één keer en hij is helemaal zenuwachtig. We stoppen hem in de auto en rijden naar het park Land Art in Delft. Vriend! is helemaal blij als ik hem de auto uit til, Ik hoop zelf dat het voor Marja ook een beetje te doen is met haar dikke been en inmiddels met een steunkous erom. Maar met kruk is het wel weer prettiger leunen,

We lopen lekker rond Vriend! duikt een slootje in omdat dat gewoon moet als je een klein hondje bent. Als we daar rondlopen lopen we op kleine witte steentjes en op gras. niet echt een probleem, Kater lopen we ineens op de schelpen en die zijn weer scherp. ook niet zo’n probleem behalve dat het tussen Vriend! zijn tenen blijft zitten. Maar goed hij tilt een pootje op en dan laat hij het er op commando uithalen. Dit werk ook in het park hierzo.

Ineens een hoop gepiep uit mijn jongen als we lekker een beetje naar de kunstwerken lopen te kijken. Ik mag niet meer aan zijn pootje komen en hij ligt heftig te likken aan zijn linker voorpootje. Als ik toch ga kijken wordt hij boos en gaat nog harder piepen. Dit klonk ineens niet goed. Na een minuut of vijf en paniekerig likken kijk ik nog even nar zijn pootje en zie dat er een kussentje wat dik is. Misschien is hij gestoken door een wesp of een bij. Arme vent.

We hebben Vriend! eventjes laten bijkomen en hebben onze broodjes en croissantjes opgegeten. Vriend! piepte niet meer en we hebben hem verwend met kaasjes en hammetjes en dat vindt hij lekker hoor.. Marja loopt ook lekker dus dat gaat verder goed. Het is echt een mooie plek om lekker rond te lopen. Als we de broodjes ophebben gaan we weer verder.

Voor Marja is het wat ver om helemaal in de rondte te lopen. Dus besluiten we maar in het midden op de terugweg te gaan. Vriend!je et zijn enorme wespen steek loopt ook lekker mee en loopt best een behoorlijk stuk los en luistert meestal wel goed.

Het lijkt erop dat Vriend! langzaam gaat snappen hoe het allemaal moet. Hij is altijd al een enorme topper maar hier kan hij wel is waar met die uitlooplijn aan zijn nek wel een beetje loslopen. Wel grappig dat hij door het zand van het paarden pad gaat lopen.

We lopen lekker te fotograferen daar en langzaam richting de auto, En daar vind ik ineens mijn glazen bal. Even nog leuk een plaatje met dat ding schieten en ik verbrand mijn klauwen. Ik leg dat kut ding op een boom en probeer nog een foto te maken, staat er ineens een ander fotograaf mevrouw naast me beter te weten dat ze dat ook maar is moet doen en tegelijkertijd staat die boom in de fik van die glazen bol pff dat is echt niets in de zon.

Gauw naar huis…. We bedenken dat het misschien we even leuk is om langs mijn vader en moeder te rijden op de terugweg. Maar als we bij de auto komen dan heeft de kleine komedie geen zin om de auto in te stappen. Grappig die Vriend!.

We gaan even een heerlijk bakje Thee met rooibossen gemengd met sinaasappel smaak drinken bij de mensen opa en oma van Vriend!. Natuurlijk krijgt Vriend! van oma een lekker kaasje en de nodige aaien en knuffels. Na de thee zijn we via de bierstelling van Albert Hein weer naar huis gereden Vriend! slaapt en is echt enorm moe van zijn zware dag je uit

Het is allemaal reuze leuk op dat Land Art terrein. Jammer dat het momenteel nog gesloten is en je niet even wat kan eten en drinken daar. Maar ik denk maar zo de volgende keer beter.