Vriendje als Kerstmodel

Kleine Vriend! heeft een middagje gereserveerd in zijn kalender om te poseren voor onze kerstkaart. Op de School voor Fotografie en in de studio van de docent lijkt het allemaal stukken makkelijker om te doen, Dat zal allemaal met de ruimte en de hoogte te maken hebben. Ik ben al een uur bezig om een beetje een achtergrondje een klein beetje acceptabel neer te zetten.

Maar goed nadat de achtergrond stond bleek het niet eens mee te vallen om een kerst stilleven te maken waar ook kleine Vriend!je lekker tussen kon zitten. We zijn zo wat de hele middag druk geweest om dat allemaal te proberen. Het ziet er leuk uit maar dan is het met Vriend! erbij helemaal niets.

Op het laatst hebben we een setting gemaakt die Vriend! wel kon waarderen namelijk gewoon een stapeltje knuffels bij elkaar een botje en wat kerst attributen. Na een shoot van nog geen kwartier was het allemaal klaar. Vriend! was blij met het resultaat en wij ook.

Nog even de boel een beetje bewerkt en gelijk ook het nieuwe Luminar op mijn computer gezet en het resultaat mag er zijn. Tussendoor staan nog wat versies van de kaart. Wel onwijs gaaf dat je in Lightroom het printerpapier kunt emuleren samen met de papier en printer profielen. Ik heb daar allemaal erg blij mee dat dit kan en het resultaat is ernaar. Wat ik op mijn scherm zie zie ik ook op papier… Heerlijk zo.

We kunnen de kerstkaarten opsturen. Het was een leuke shoot met ons leuke lieve hondje.

Ik voorzie van de winter wel een beetje een probleem. Bij een sneeuwhoogte van ongeveer vijf centimeter krijgen we een vijfde spoor in de sneeuw van mijn Vriend! ik zou toch niet willen dat zijn kleine pikkie zou gaan bevriezen. We moeten daar toch nog is goed over gaan nadenken…..