Vriend! even naar Meer en Bos

Het is zondag middag, mooi weer en Vriend! wil naar buiten. We hebben hem vandaag pas drie keer uitgelaten en hij heeft z’n hele gokkast al leeg gegeten. Vanmorgen had onze lieve Vriend! een aanvaring met onze zwarte poes Asterix, die we eigenlijk beter Osama had kunnen heten, Vriend! doet een beetje alles na wat die katten ook proberen en Asterix eet en eitje ‘s morgens met de baas en dat vindt Vriend! dat hij dat ook moet doen. Asterix dus niet.

De nieuwe looproute van mijn Vriend! buiten is helemaal top, lekker veel snuffel plekken en zat plaatsen om een bruine broeder te lozen enne als niemand kijkt kan hij keurig blijven liggen omdat er al ene kilo of 50 ligt rond te slingeren. Voor de rest ruim ik zijn dada wel op maar daar nop. Marja is even naar de broeken leverancier geweest om wat broeken in te slaan.

Als Marja terugkomt besluiten we samen met Vriend! dat we maar even naar Meer en Bos moeten. Vriend! vindt het bij de lift al geweldig, die snapt gewoon dat hij nu leuke dingen gaat doen als we bij de lift staan. Als we hem in zijn kooi stoppen in de auto vindt hij het helemaal prima en als we stoppen bij Meer en Bos zie je een heel blij bekkie van hier weet ik de weg ik ben hier namelijk al een keer geweest.

We lopen met ongeveer twee duizend stops richting het water. Vriend! heeft veel vrienden en alle hondjes groot en klein moeten worden besnuffelt. Ook moet je bij elke boom zo hoog mogelijk pissen. Dat is in Vriend! zijn geval en met zijn geval ongeveer vier centimeter van de grond. Natuurlijk moeten ook alle maar dan ook alle stokken op de grond worden opgeraapt en even eraan knabbelen.

Na een half uurtje en een heleboel honden verder en niet te vergeten Vriend! vs ee n Deense Dog, Vriend! zei nog: “wat stampen wij hé!”. Die grote hond was echt heel voorzichtig met hem. Wel grappig hoe dit in de dieren wereld allemaal werkt. Dus na wat omzwervingen komen we bij het kleine strandje in Meer en Bos aan. Vriend! is er al sis geweest en die laat dat even in vol ornaat aan Marja zien en rent met een Jezus gang het water in. Hij is geweldig.

Na wat geplons en natuurlijk wat andere honden geplons gaat Vriend! maar op Marja d’r arm mee terug naar de auto hij is echt helemaal op en het leuke is dat je daaraan kan zien dat het echt nog een klein puppytje is. In de auto in zijn bench ligt een handdoek en meneer ligt zichzelf eraan af te drogen. Toen we thuis kwamen nog een snoepje in Vriend! gegooid en een zitje gedaan en hij dut nu al een uurtje of twee.

Filmje van mijn foto’s

Waardering: 4.5 uit 5.