Vlinders aan de Vliet

Het was vandaag de eerste dag dat de mooie vlindertuin of eigenlijk vlinderkas Vlinders aan de Vliet weer open ging voor dit jaar. Vorig jaar zijn wij door ook geweest en nog is een keertje heel lang geleden en ik heb altijd een beetje lopen denken hoe kun je nu het beste hier fotograferen. Het is eigenlijk te donker om niet te flitsen en je wil best veel scherpte hebben en het liefst de achtergrond weer wel donker. Vorige keer had ik geen flitser bij me en de keer ervoor wel.

Vandaag heb ik gekozen zoals de meeste dit op Facebook krabbelen om te laten zien wat voor Uffel lens ze nu weer ergens vandaan gehaald hebben. Ik heb gewoon met mijn camera en een 24-120mm objectief met ringflitser vlinders bang lopen flitsen. Gelukkig is deze vrij beperkt qua lichtopbrengst en toch heb ik hem voor de zekerheid maar op halve kracht gezet.

Ik denk wel omdat ik dit met een “gewone” lens heb gefotografeerd de resultaten met een echte macro lens nog en stuk beter zullen zijn. Ik zit nu altijd te klooien vanaf welke afstand dat ding is een keer scherp gaat stellen. Dit blijkt 35 cm te zijn en dat is voor zo’n vlindertje best dichtbij maar als je dan eerst die toeter op 20 cm voor z’n neus hangt dan snap ik ook wel dat die vlindertjes denken zo meneer dat is een grote lens ga is even ergens anders zitten te zoomen.

Het is een heel leuk rondje op te lopen en zeker met de tweede kas ernaast is het nog leuker geworden. De tweede kas is nog niet zo vol begroeid en dat is aanmerkelijk leuker kijken dan in de oude kas maar daar waan je je wel in een soort jungle.

Het was een leuk en vruchtbaar foto middagje en grappig dat je overal altijd bekenden met een camera om d’r nek tegen komt. Soms denk wel is dat de wereld veel kleiner is dan je denkt of zou Facebook die zo klein gemaakt hebben? Ik vraag het me altijd af.

Waardering: 3.5 uit 5.