Vestingstad Brielle

Vandaag is het echt geweldig weer en we zijn toe aan een camping maar dat is voor nu nog niet aan de orde. Dus zullen we het met uurtjes weg moeten doen om van het mooie weer te genieten. Vandaag heeft Marja opgezocht dat Brielle ook wel is leuk is om rond te lopen.

We rijden lekker vlot richting het Vestingstadje. We parkeren ergens langs een gracht en als we uitstappen probeer ik te zoeken in welke parkeerzone we staan… gek hier hoef je niet te betalen om te parkeren. Als ik ga verhuizen verhuis ik nu al naar Brielle.

We lopen lekker een blokje met onze kleine Vriend! En komen al snel bij de kanonnen en de muren van de vesting. Er staan een paar kanonnen in het gras. Het zal allemaal wel logisch zijn maar ik zag de logica even niet. Wel heerlijk was het om de schapen lekker te zien grazen op die dijk. Het is een aandoenlijk gezicht. In het water zwemmen een paar zwanen met twee kleintjes ook erg leuk.

Wat ik heel er leuk vond was een bal op een muur waar op de een of andere manier op de meest onhandige plek een smiley was gespoten. We zijn richting de binnenstad gelopen en zijn lekker een patatje gaan eten langs het water. Er komen allerlei bootjes langs gevaren. Erg leuk om te zien langs de lokale snackbar. We zitten ook een beetje rond te kijken en er komt een bloemetje aan gefietst pfff wat een varken en er achteraan komt een scootmobiel met een soort Koos Alberts erin, te dik, te lomp, te dom en die besluiten dat ze ook terras gaan zitten.

Helaas ik denk dat ze dŕ bek pamper zijn vergeten en gaan over de rand van de sloot hangen. Er klinkt ook een hoop gebrul door dat water en er komt een debiele boot aangevaren met 300 op zijn motor. Achter het stuur een gore dikke vent echt een gore dikke vent en zijn vrouw voorop die schuit. Ze leggen aan bij de snackbar. Alleen dat al ik lag in een stuip. Even met mijn te dure boot een ijsje halen erg leuk.

Meneer scootmobiel, inmiddels weet ik dat deze het intelligentie niveau heeft van een broodje bal. Hij hangt over de muur van het terras en roept naar kapitein dikkop: “Hoeveel PK heeft deze”? LUL dat staat op zijn motor. Maar de meneer dikbuik die echt niet weet wat hij met zijn geld moet roept nog wel dat het ding 300 PK heeft en las dit denk ik voor vanaf de motor, Ik moet wel zeggen de mevrouw die erbij hoorde, bij de boot, ziet er gewoon normaal uit. Ze kopen een ijsje en varen weer weg.

Het is wel een lekker leven denk ik als je zomaar zo’n schuit kan kopen en gewoon nutteloos een ijsje kopen in Brielle. Maar ach. We eten ons patatje en een hele brave Vriend! onder de tafel die van de week ook al onder tafel heeft gelegen en lekker garnalen heeft leren eten krijgt vandaag maar een droog stukje brood. Geen patat en zooi in mijn jongen.

Na ons patatje nog even lekker door dat plaatsje in het zonnetje gelopen. Jammer dat de kerk in de steigers staat… daar zijn ze in 1350 mee begonnen en in 2021 is het nog niet klaar. Maar ach. Vriend! speelt nog even met een leuk hondje bij de kerk en aan dat hondje zat een erg leuk baasje vast, Maar ja ik heb al een baasje dus alleen even kijken en kijken hoe Vriend! geniet.

Na een leuke middag weel lekker naar huis lekker EK voetbal kijken. OP naar een volgend plaatsje.