Toerist in eigen wijk

Het was eindelijk droog, het regende niet laat ik het zo zeggen. Alles was wel nat. Ik ben via de Gerrit van Veenlaan langs de Albert Hein en de brandweer rondom Leyenburg gelopen. Als je gewoon door bekent terrein loopt en je loopt foto’s te maken alsof je in België in een oud schimmelpand zit dan voel je je echt voor lul staan. Ik moest lachen om m’n zelf maar de bordjes langs de weg zijn hier echt om even bij stil te staan namelijk: Verkeerslichten buiten werking naast verkeerslichten die prima werken, een juiste letop!!! bouwverkeer maar die bouw is al lang weg en de klapper was echt een driehoekig bord met uitroepteken met daaronder pas op verkeersregelaars… ja die vind ik echt wel even humor.

Bij de brandweer, een immens pand, staan nog wat oefenwrakken van auto’s. Misschien is leuk om te gaan kijken als ze daar echt bezig zijn met die dingen open krikken. In het kader van de nutteleloze niets zeggende foto’s de Flamingo van Leyenburg nog even geschoten. Deze zit er al zo lang dat hij helemaal bleek is maar net als de Flamingo fotografen van een tijdje terug uit Lansingerland ook maar is een foto van heel dichtbij gemaakt en tot mijn verbazing was deze van plastic… had ik toch nog een verhaaltje bij mijn foto en al die andere Lansingerland fotografen staan nu nog op te scheppen hoe scherp hun foto;s zijn en met welke achterlijke uffel lenzend ze die hebben gemaakt.

Verderop langs het Kinderziekenhuis zie je dat de gevel van het zieken huis heel mooi rond is en uitloopt in een breed gebouw. Net buiten het Leyenburgebied in de woonwijk is een speeltuin voor de buurt. Wel heel erg symbolisch om dit naast een kinderziekenhuis en en het Ronald McDonaldhuis te plaatsen.

Getuigen het aantal auto’s op de parkeerterreinen op het ziekenhuis terrein is het vandaag een erge drukke dag. Echt een bende auto’s daar en het laad en los perron van de HTM is ook best druk. Rustig aan lang de nieuwbouw daar weer richting Houtwijk gewandeld. Kom ik nog wat gevogelte tegen, een paar duiven druk in vergadering op de stoep en een reiger in de sloot die geen vertrouwen in mij had.

Verderop weer richting de brandweer zie ik ineens een heel, heel, heel groot schaakspel staan in de tuin van ik geloof een verzorgingstehuis. Maar zo te zien kon er eentje niet tegen zijn verlies en lagen er wat pionnen om. Of zou het soms gewaaid hebben? Verderop staat een beeld in de middenberm van ik meen vier lijnen en als je daarheen loopt zie je de vorm van het beeld steeds veranderen. Grappig ik rijd er al vanaf 1985 langs en heb er nog nooit op gelet. Zie je toerist in eigen woonwijk. En waarom mag je hier geen bordjes en vlaggetje fotograferen? ik doe het ergens anders ook.

Ik vraag het me toch nog af waarom waarschuwen voor verkeersregelaars met een verkeersbord en voor veel zwaarder bouwverkeer met een tekstje zou het dan toch zijn om de oudere bijziende te ruimen met bouwverkeer??

Tot slot een nieuw project wat ik kan laten borrelen.. de huisnummers top 10 van winkels.. Ik zag net op nummer 8 een verzorgingstehuis en met stip op nummer 6 een tandprothese shop. Ik vond het grappig ik dacht nog en wie staat er op 4 dan…

Waardering: 1.5 uit 5.