The Beast

Een paar jaar geleden had ik een fotoshoot in het verlaten dorp Immergrath met blokmans en Thera. Heel leuk maar er is niets van terecht gekomen behalve een enorm mooie herinnering aan de Duitse bruinkoolmijnen bij Mongenglandbach. Een enorm, immens gebied waar in de openlucht bruinkool wordt gewonnen om dit als brandstof te gebruiken om elektriciteit op te wekken.

Ooit zat ik met Jo uit Sittard te praten over dit enorme gebied en hij gaf als antwoord ow daar heb ik gewerkt in de jaren 70. Kabels gelegd. En het grappige was dat het eerste wat ik zag waren die kabels.

Vandaag hadden we het idee om daar nog is heen te rijden. Van de week toen we terugkwamen van de watervallen reden we er langs en toen dachten we goh leuk om weer is te bekijken. Nu gaan we eerst is lekker rondkijken waar we terecht kunnen. We besluiten bij Terra Nova 4 te beginnen en erna naar Terra Nova 1 te rijden. Dit is vlak bij elkaar, slechts een kilometer of 4 tussen de locaties.

Terra Nova 4 is eigenlijk de main locatie. Daar kun je mooi over het mega terrein kijken en die enorme kranen of mijnbouw dingen die ook wel The Beast genoemd worden mooi fotograferen. Geen gevaar gewoon lekker flitsen. Je kunt dit terrein ook verwarren met the Grand Canyon of Mars echt geen probleem. Het is zo indrukwekkend. 

Na de beide locaties willen we nog even naar de crossing van alle rails van het mega terrein. Ik zet dit in mijn telefoon om er naartoe te navigeren  en voor de zekerheid ook in de tomtom van de auto maar die dingen spreken elkaar zo tegen dat we er toch maan niet zijn gekomen terwijl er wel een POI in de tomtom staat van deze locatie maar ach na een paar keer heen en weer is het wel goed.

We rijden nog wel naar de skyline poi in Jackerath. een gaas bodem en open hekken op onmenselijke hoogte bij al die mijnbouw. We zijn er binnen een half uurtje zonder tegensprekende navigatie dingen. Ik had eigenlijk niet het idee dat ik hier op durfde te klimmen en in zo’n gat onder mijn voeten durfde te kijken. Het viel reuze mee maar het zicht was geweldig.

In de verte van die koeltorens als van een kerncentrale of zelfs van een kerncentrale, dat weet ik niet. Het lijken net de echte wolkenmakers. Een grote kolom waterdamp omhoog zo de wolken in. Die machines zijn echt mega groot. Ik heb hier een foto van twee oranje jassjes naast zo’n ding die zijn echt mug. Enorm zo onder de indruk van die dingen. Ik vraag me af wie zoiets bedenkt.

Het is weer lekker weer en we besluiten lekker terug te rijden. En wat is het och lekker om voor zowat 2,50 per liter lekker door te mogen rijden op de grote weg. Ik bedoel dat het gewoon lekker s om een tijdje 130 te kunnen rijden en ook als het even nodig is 160 heerlijk ik hou er van. Strak sturen en lekker opletten dit is veel beter dan dat suffe 100. Wat mij ook opvalt in dit Duisland is dat de automobilisten lekker achter een vrachtauto blijven hangen als ze een afslag moeten hebben. En niet dat gesnij van Nederlanders uit een ander land.

In onze hut gaan we lekker buiten zitten en lekker genieten van de rust… alleen die man de kwam aanlopen met zijn eigen matras …. ik moet er niet aan denken dat je je Ikea matras gaat meeslepen op vakantie.

Eten? gewoon lekker makkelijk voor onze hut lekker buiten.