Sunset @ de Hoek

Woensdagavond is een ideale dag om een stevige avond wandeling te gaan maken. Van de week was ik al op de pier in Hoek van Holland geweest dus nu ‘s avonds ook is een uitgebreid bezoek brengen aan deze 2500 meter lange zeepier. Omdat we met twee auto’s naar Hoek van Holland moeten omdat je niet met met z’n vieren in een auto mag en de bekeuringen niet mis zijn hebben we elkaar maar gebeld en hebben we verschrikkelijk dom zitten lullen onderweg naar de Hoek. Het is echt lekker weer en er is een strak blauwe lucht, dit moet leuk kunnen worden. Het is eb dus ook de golven zullen niet over de pier van de haven mond slaan net als van de week.

Zoals verwacht het zag er allemaal schitterend uit. Mooie lucht, geen vliegtuig strepen en de zon moet nog een kwartier of drie zakken voordat deze een reuze sisser in de zee gaat maken. Er staan momenteel best veel vissers lands deze waterkant. Ik zie alleen nooit een visser die er wat vangt. Maar er zwemmen zeehonden en er vliegen zat vogels dus er moet iets te eten te halen zijn daar.

We lopen al fotograferend naar het einde van de pier die door de oom van Rob is ontworpen en gebouwd. Ik denk dat die oom van Rob best wel hulp heeft gehad met het bouwen van die pier, dit de je namelijk niet alleen. Volgens mijn stappenteller is die pier 2500 meter en steekt hij voor m’n gevoel zeker voor de helft de zee in.

Met al die schepen die in en uit varen met inmiddels een oranje lucht ziet het er bijna sprookjesachtig uit. De zee beukt toch behoorlijk tegen de pier aan wat weer leuke golfdruppeltjes in de lucht geeft. Maar het waait ook en het is toch best wel koud. We maken nog wat foto’s van de Oranje gloed en aan de andere kant is ineens een volle maan te zien en dat is wel weer een leuke. Het is ook nog het blauwe momentje en dat samen met volle maan dat moet wat worden.

Het lukt me om de maan uit de hand en volgens mij stil te fotograferen. We slenteren rustig terug naar de auto en babbelen nog wat. Het was best even een gezellig wandelingetje en een mooie bijkomstigheid is dat ik mijn uurtje gelopen heb.

Waardering: 4 uit 5.