Stukje wandelen stukje rijden en weer wandelen

Het is tijd om onze Vriend! uit te laten. Hij heeft er natuurlijk compleet geen zin in, hij staakt en gaat zitten. Dus al snel gaat hij de pukkel in om een beetje vaart te maken en natuurlijk om zijn nagels een beetje te sparen. We lopen richting de jachthaven daar zijn kleine strandjes als het eb is. Gisterochtend was het eb dus nu ook. We wandelen richting de havenmond waar een klein strandje is en laten Vriend! lekker los. Hij is helemaal wild in het zand hij vindt heerlijk om los te rennen.

We lopen langs de dijk door het zand weer richting onze hut en Vriend! volgt als een dolle hij springt in iedere voetstap van Marja. Echt heel leuk maar hij wil ook iedere sliert zeewier meeslepen. Op ongeveer de helft van de havendijk houdt het zand op en worden het grove keien dus moeten we naar boven. We hebben Vriend! nog even los laten lopen omdat er daar toch geen verkeer is. Hij volgt echt heel trouw. Boven op de dijk lopen nog wat honden dus hebben we hem voor de zekerheid maar vast gemaakt aan zijn riem.

Vlak voor het einde van de dijk holt er een hele leuke maar voor Vriend! een grote hond naar beneden. Hij heet Binkie, grappig Vriend! zijn vader natuurlijk ook. De twee hondjes hebben even aan elkaar gesluffeld. Ik hoop dat Vriend! op deze manier socialiseert met andere honden. Hij is bij ons alleen en met twee katten. Die katten zijn niet echt sociaal tegen een puppy hondje.

Nadat we terug kwamen bij ons huisje hebben we er interieur foto;s gemaakt en ik heb wat panoramafoto’s gemaakt van de achterkant van het huisje. Het ziet er zo mooi uit echt geweldig. Ook de rondom foto vanaf de steiger is echt geweldig. Met een heel erg dreigende lucht. Experiment gelukt. Terwijl ik bezig ben komt Vriend! ook zo af en toe even buurten en wil ook lekker mee naar buiten en doet netjes een plasje buiten.

Nadat alle foto’s in Lightroom staat hebben we besloten om even naar Middelburg te rijden en daar een broodje te gaan eten. We rijden dus naar Middelburg het is een klein half uurtje rijden en na nog een half uurtje door Middelburg heen cruisen vinden we een parkeerplaats, een beetje krap maar het past. Marja meld ons aan met het nummer van de parkeerplaats bij Yellowbrick. We vissen Vriend! uit de auto maar die is een beetje humurig. Die heeft besloten om niet te lopen dus hup in de pukkel en gaan.

Ik zie bij de parkeerplaats een winkel met iets als Mondriaan erop die wijn verkoopt en om het interessant te maken ook een wijnlokaal heeft, dat zal een ander woord zijn voor het legaal slobberen van wijn in een hok met nog meer beterweters en moeilijke teksten verzinners. Het is helaas geen mooi weer en het dreigt te gaan regenen. Door de troep uit de bomen plakt de straat. Maar goed dat Vriend! in de pukkel gedragen wordt. We lopen een stukje door het centrum en ik zie weer dezelfde winkels als overal en op een terras kun je niet zitten het is er gewoon te koud voor.

We maken nog wat foto’s van het oude stadscentrum en besluiten maar terug te gaan naar het huisje en daar de Nasi die we gister gehaald hebben op te gaan eten. Voor de avond dan een boterham als we honger hebben. We rijden terug via de Albert Hein waar we gister ook geweest zijn. Ik blijf bij Vriend! in de auto zitten en bij komt lekker bij mij zitten. Ik krijg wat likjes van hem en hij zit lief naar buiten te kijken naar een andere hond van een Duitse mevrouw. Als Marja terug komt is het nog vijf minuten rijden naar het huisje.

Marja laat Vriend! even uit en ik loop door met de boodschappen. Als Marja terug komt maakt ze snel ons eten klaar en kunnen we eten. Ik had honger. Na het eten een beetje tv gekeken en een luie middag gehouden. Het is jammer dat het koud is buiten. We spelen nog wat met Vriend! en die valt daarna diep in slaap. Marja leest nog wat honden boekjes en zit naast me te gapen. Inmiddels is het al weer zes uur.

Vorige dag

Waardering: 3.5 uit 5.