Staelen en een rustig dagje

Wat moet je doen als er op het nieuws wordt geroepen dat vandaag de benzine in Duitsland 50 cent goedkoper is geworden? Juist naar Duitsland als je daar 200 meter vanaf op een Roompotpark zit te zitten.

We zoeken een leuk dorpje op, tenminste wat er op Google maps wel leuk uitziet. Het heet Staelen en is niet al te ver rijden. Dus wij laden de camera’s en ons hondje in, pasporten mee en naar Duitsland. De top 2000 in de auto begint spontaan Duitse muziek te spelen… vreemd maar het zal in de top 2000 staan.

Na een lekker half uurtje rijden tussen de meest beleefde weggebruikers die ik heb mee gemaakt staan we in het pittoreske Staelen. Leuk dorp met een hoop apotheken, klinieken, fysio praktijken en huisartsen posten. Parkeren was een ramp.

Of viel het wel mee, gewoon niet op het parkeerterrein van het medische dorp maar gewoon in een straat. We lopen met mooi weer een leuk rondje door het dorpscentrum en tja het is een dorp. We komen op een gegeven moment aan de rand van het dorp en ja daar staan ze de DM en de Aldi hallen!! gauw omgedraaid.

Op maps hebben we gezien dat er een heg in de vorm van een bank is geschoren. We komen aan bij het stadhuis en ja daar staat de bank. Ik sta wat foto’s te maken en zelfs de bus stopt voor me om me even mijn foto te laten nemen. Dat maak je hier niet zoveel mee.

Het dorpje laten we achter ons en besluiten naar een ander dorp te rijden. Dit was niet een leuk dorp en we rijden naar het volgende dorp. Hej de eerste benzine pomp. Daar was het niet eens drukker dan normaal. Ik tank voor iets van 1 euro 81,9 en in Arcen was de prijs 2 euro 28,9 op dit moment. Dus een meevallen. Maar ‘s avonds op het nieuws was het een drama bij de Duitse benzine pompen… niets van gemerkt.

We rijden nog even door het dorpje heen maar ik had geen zin meer. Op naar Venlo culinair naar mc Donalds. Kippen neukets en patat knabbelen. Altijd een keer doen in de vakantie. Inmiddels wordt het weer wat minder. We wilden nog even door de Maasduinen gaan wandelen maar het is niet verder gekomen dan Vriend! even laten plonzen. Het ging regenen en nog koud water ook.

Lekker TV gekeken en later nog in het zonnetje buiten gezeten. Al met al een geslaagde en rustige dag.