Prachtige Sunset op 20 augustus

Doordat ons lieve kleine hondje Vriend! vandaag voor hem erg lang alleen moest zijn en dat is echt een uitzondering moet mijn kleine ventje gewoon even zijn ei kwijt. We zijn omdat het nog steeds zo warm is even lekker gaan afkoelen in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Vriend! is een voorbeeld in de auto. Je stopt hem in zijn bench achter de bestuurdersstoel en hij gaat lekker liggen dutten. Je krijgt hem niet eens gek met dingen roepen als Ow we gaan leuke dingen doen of zijn we er al. Hij ligt lekker relaxed te liggen. En ik denk nog ach jongen moet ik je weer in een hokje stoppen.

Het is de derde keer dat Vriend! de Nieuwe Waterweg onveilig komt maken en meneer weet al precies waar het is en hij weet ook precies waar hij de vorige keer een klein bruin truitje heeft achter gelaten. Marja had het natuurlijk opgeraapt maar ik denk dat hij er nog geen twee centimeter naast zat waar die dikke drol van het vorige bezoek lag.

Land de kant bij de patattent is de route naar het water. Vriend! weet het precies. Hij is zichtbaar zenuwachtig. Langs het water zitten een paar jongeren bier te zuipen. Het is donderdag en je moet je indrinken voor het weekend in deze regio van het land. Ik heb eigenlijk ook wel trek in een pintje maar helaas in moet nog even de auto zo thuisbrengen.

Vriend! duikt zo snel mogelijk het water in en we hebben even lekker een half uurtje lopen plonzen. Marja heeft even een kleine 400 foto’s zitten te schieten. Er zitten er een paar bij in de foto’s hieronder. Als je ze allemaal wil zien dan mail ik ze met alle plezier nar je toe. Vriend! is echt een klein hondje als hij nat is. Zo leuk.

Doordat ik een onwijs mooi appie heb waarop ik kan zien in welke richting de zon sterren, planeten en satellieten staan en bewegen weet ik toevallig ook dat de zon nog drie dagen aan de rechterkant van de pier onder gaat, dit is de noordkant of voor de techneuten onder ons in de zee en niet in de Nieuwe Waterweg. Nu moet dus de zon omdat die bijna recht achter de pier komt ook een paar mooie foto’s waard zijn. Ik had de hoop dat hij op de radar of haven baken terecht zou komen. Hij kwam er wel recht boven.

Het was echt een schitterende zonsondergang. Om 20:55 was de sisser en zijn we terug gelopen en zijn we weer naar huis gereden. Het was zeker de moeite waard. Volgend jaar ga ik weer. Hij staat al op mijn todo lijst. Ik zal nog even kijken wanneer hij in het voorjaar op dezelfde plek terecht komt, dan is het denk ik een stuk rustiger daar. Alhoewel het niet echt druk was.