Plonzen met inkt en water

Na de olie van gister was het vandaag de beurt aan inkt, inkt gaat heel leuk door water heen. Ik heb even wat geprobeerd maar ik heb toch echt een vierkante bak nodig op een rond iets blijven schitteringen te voorschijn komen. Maar met een beetje afplakken met etalage karton met een aluminium buis en lijm tangen aan de wasemkap valt het nog. Het is een kort experiment geweest. Gewoon om te proberen hoe inkt door water heen gaat. Wel grappig is dat deze inkt zich niet echt mengt maar ook niet echt met water mengt. Het zal ongetwijfeld anders zijn als je de moel gaat roeren.

De ronde pot is overigens wel handig om is mee te druppel fotograferen hij is lekker diep maar er gaan maar twee gieters met water in. Maar door de hoogte zullen de druppels een stuk verder omhoog bouncen. En dat is het misschien mogelijk om drie druppels in plaats van twee druppels tegen elkaar te laten ploffen. Leuk ik heb al weer zin.

Met de inkt is leuk maar ook een wijnglas met één drupje is misschien wel is leuk om te proberen. Veer heb ik nog even met chirurgische precisie druppels op een glasplaat en ene dvd gelegd om te kijken wat er daarmee mogelijk is. Ik denk dat er wel wat meer kan als dat ik vandaag geprobeerd heb. Ik moet is op zoek naar een zaklampje met een halogeen lampje dat heeft echt het gehele kleuren spectrum in zich en een LED lampje niet.

Ik vind de vorm van licht door een druppel altijd erg mooi en zeker op een dvd. Op die glasplaat met potloden eronder is ook leuk maar ik denk niet dat ik dat iedere zaterdag ga doen, dit is zo statisch. In het stikkedonker met een klein lichtje druppels op een dvd aanlichten is wel heel erg leuk. En daar ga ik zeker meer mee experimenteren.

Op naar meer experimenten en het verfijnen van de uitgevoerde experimenten.