Op visite bij Vriend! op de Camping

Vandaag wordt ook een leuke dag. We gaan naar de camping in Meerkerk waar we vorig jaar Geurie en Ruud ontmoet hebben toen wij daar ook op de camping stonden. Maar deze keer gaan we op visite en even onze nieuwe Vriend een aai verkopen.

Heel erg afgezaagd maar het lijkt wel autoloze zondag vandaag. Op de heenweg heb ik niet een auto ingehaald en eigenlijk iedereen reed netjes 100 en achterelkaar aan. Het was een voorspoedig ritje enne van mij mag het zo voor altijd blijven op de weg. Gelukkig had Marja een traanoog en dit lijkt wel een soort van allergie of zo even in de gaten houden.

Eenmaal via de boeren slingerweg aangekomen op camping de Boogert staat de Caravan van Ruud en Geurie keurig opgetuigd klaar. Lady slaat even aan en Binkie en Tanja hollen zo hard mogelijk naar de auto. De kleine hondjes liggen lekker veilig in de bensch te dutten ze hebben net een maaltijdje melk van Lady op. Ze zijn vergeleken met twee weken geleden wel even een stukje groter geworden. Het zal ook wel moeten. Volgens mij woog Vriend 132 gram en nu 321 gram. Grappig dezelfde getallen in een andere volgorde.

Het is altijd heel aandoenlijk die kleine hondjes zoo leuk en lief maar ook zo hulpeloos. Als moeder even uit beeld is uit reuk bereik of zo gaan ze ook zo aandoenlijk piepen heerlijk. Bij het gepiep komt mams natuurlijk gelijk aangelopen en stelt het kleine dreumesje gelijk gerust. Je zie Lady, de moeder, ook steeds kijken of allebij de spruitjes er nog zijn. Niet dat ze ver weg lopen maar toch.

Na een lekker bakkie koffie de kleine puppies nog even uit hun hok gehaald en laten poseren voor wat foto’s, dat moet gewoon het zo leuk. Ook nog even de mamma en pappa op de foto gezet helaas zat Tanja binnen want die denkt dat Vriend en zijn zus hondenbrokjes zijn.

Ik loop ook nog even naar buiten om nog een overzicht foto te maken van de camping en waar we vorig jaar gestaan hebben en ik kreeg toch wel een beetje het gevoel van mmm Ik geloof niet dat we dit vorig jaar hadden moeten doen dan had alles anders geweest. Maar ach het is zo gelopen en jammer dat het zo gelopen is en dat die rooie totaal geen contact meer wil. Ik had graag met haar door een deur kunnen gaan maar dat is wat zij niet wil en dat is haar keuze. Ik had zeg maar even een momentje van jammer maar ach..

Verder was het reuze gezellig en het zijn zulke lieve mensen en de hondjes zijn zo leuk. En natuurlijk de pappa en mamma hond en o ja de killer van 1 turf hoog hihi die heeft ook nog een lekker aai momentje gehad. Ik hoop dat Vriend net zo’n topper al Binkie wordt. We hebben ook besloten dat we onze vakanties aanpassen aan het kunnen van m’n kleine vriend. Kan hij in het vliegtuig dan is het prima en anders gaan we met de auto op vakantie.

Op de terugweg naar huis hebben we weer de cruise control op 100 gezet en honderduit zitten praten over die kleine rakker die echt al Vriend heet en ook zo wordt genoemd… Ik kan niet wachten tot het Hemelvaart dag is dan gaan we hem waarschijnlijk ophalen…

Vriend, je gaat een zo’n mooi mogelijk leven krijgen LU!!

Waardering: 4 uit 5.