Oma Denies viert haar 70ste verjaardag.

Een jaar of vier geleden heb ik de 16 verjaardag van Oma haar kleindochter Joy gefotografeerd. Als prinses In de studio en als nog mooiere prinses op haar feest dat haar ouders voor haar hebben georganiseerd. Dit was voor mij een enorme uitdaging. Het was een overweldigend feest. En als je dit soort dingen niet dagelijks doet loop je tegen dingen aan. Nu weer.

Van de week of vorige week kreeg ik een appie van schoondochter Sandra of ik er zin in had om de 70ste verjaardag van haar schoonmoeder te komen fotograferen. Ik: natuurlijk doe ik ff ik weet hoe. Dingetje het is nog winter en hoe zien de ruimte eruit. Ik en Sandra zoeken op internet en er is geen plaatje te vinden van de Bar van Van der Valk in Den Haag – Nootdorp. Dus even bellen naar het reserveringscentrum en ook die weten het eigenlijk niet.

Wordt dit een uitdaging, de randen van de comfort zone of springen we gelijk uit de comfort zone.. Ik weet het pas als ik daar naar binnen loop. We gaan het beleven denk ik dan altijd maar. Technische gezien is er toch geen daglicht. Ik heb nog naar Sandra geappt dat ik iedereen gewoon kippig flits en dan komt het wel goed.

Ik kom daar vrijdag rond kwart voor zeven aan en tja dit wordt een nachtmerrie. Donker en rood! nou ja genoeg flitsers bij me en twee camera’s moet lukken. We worden door de mensen van Van der Valk heel Hartelijk ontvangen. Het bandje, ik weet helaas niet hoe ze heten, is al druk bezig met de spullen klaar zetten en een sound-check aan het doen. Het enige wat ik weet is dat zij een heel eind zijn gekomen in The Voice Senior. Het zijn aardige mensen met een enorme spirit om te gaan spelen op dit feestje.

Even cameratje instellen. Een van de twee kan gelijk weer de tas in die presteert werkelijks niets tussen het rood en donker. Jammer maar helaas. Ik weet wel dat ik mijn Nikon flitser nodig heb. Die kan rekenen en die kan direct met mijn camera communiceren. Het moet goed komen.

Langzaam stromen de mensen binnen en er heerst een geweldige sfeer. Ik word daar altijd blij van. Dit geeft ook een extra push om te gaan fotograferen. Iedereen die binnenkomt feliciteert natuurlijk oma. De Band begint te spelen en het feestje is begonnen. Heerlijk lekker fotograferen.