Nieuw Zeeland

Vandaag is het mooi weer. We hebben geen buiten dus moeten we naar buiten om wel naar buiten te gaan. We besluiten om is een ritje te maken naar een plaatsje genaamd Nieuw-Zeeland wat dan ook nog is toevallig in Zeeland ligt en dan wel op het eiland Goeree Overflakkee.

Als ik door Zeeland rijd dan voel ik altijd een soort van rust ook al is het nu vakantie tijd en juist daar is het nu druk. Daar is rus respect en stilte. Ik geloof niet dat dit ook in de grote kustplaatsen is maar dat ter zijde. Ik merk altijd dat als je dar rijd dat het heerlijk rijden is zonder al te veel drukte. Wel altijd lachen zijn die gekker kerken in de dorpen, de een heeft een kerk zonder toren in het volgende dorp een kerk maar dan alleen de toren of er staan stompjes. Ik ga daar ook is een shoot aan wijden.

Onze Tomtom in de auto begreep de plaats Nieuw Zeeland niet helemaal dus heb ik Middelharnis ingesteld met de straatnamen die ik in Google maps vond. We komen na een lekker ritje daar aan en daar komt ook de clou van het verhaal de plaats Nieuw Zeeland is een heel duur vakantie eiland met prachtige huizen dus geen plaats. Maar voor mij heet het daar Nieuw Zeeland.

We hebben er lekker even rond gekeken en Vriend!je is met Marja even over de hindernisbaan gegaan. In de havenmand van ik denk het Haringvlietkanaal zit een leuke sluis, die staat open alleen de 1 fiets breed brug schuift voor elke boot die er even langs wil op zij en dan met een hoop getoeter. Leuk om te zien een brugje op treinwielen. Wel lopen een stuk een dijk op en vinden een dooie paling van een metertje. Kleine Vriend! had er hele plannen mee. Helaas dat ging niet door.

We hebben eventjes op een trap op die dijk, die trap liep gewoon het water in, een boterham zitten te knabbelen. Vriend! smeerworst met brokken anders gleden die brokken er niet in geloof ik. We hebben nog even vol verwondering naar het mini treinstation staan kijken, 2 rails een perron en een hokje maar het is denk ik een soort monumentje van vroeger. Kortom een leuk plaatje.

Op de terugweg nog eventjes door Hellevoetsluis gereden. Een aardige man begon daar te vertellen over de bunkers en de hele oude dikbuik kanonnen. We gaan er een keer kijken. Maar een toeristen plek lekker druk maar gezellig. Onderweg naar huis zie ik in mijn oog hoek ineens een Mig M21 in de berm staan. Ik herkende dat ding gelijk. IK denk uit Topgun of zo. Zelfs het stokje aan de voorkant weet ik waarvoor het is dat is om lucht binnen te laten om de snelheid te meten.

Het blijkt een heel leuk thema park te zijn waar we wel is een keer heengaan.