Naar Blijdorp in Quaranaine tijd

We hebben het neefje van Marja, John, voor zijn verjaardag een dagje dierentuin fotograferen samen met ons gegeven en dan erna lekker de foto’s bewerken op een deze website en de website van John zetten. John is ergens half januari jarig. Januari is nou niet echt een lekkere tijd om een paar uur door de dierentuin te gaan lopen en dat begrijpt John prima dus we spreken af zodra het lente is gaan we richting Blijdorp met z’n drieën en de camera’s.

Helaas is het allemaal helemaal anders gelopen en toen we na weken van lock-down eindelijk weer naar de dierentuin konden moest arme John verplicht tien dage in quarantaine als hij met “vreemde” mee zou gaan en dat is iets wat je die jongen ook niet aan doet. Omdat we inmiddels al weer in de volgende golf van Corona zitten te zitten en half Nederland dit nog leuk vindt ook en de kaartjes niet zo lang meer geldig zijn zijn we maar samen met Joke naar Blijdorp gegaan.

Zo gezegd zo gedaan. Afgesproken bij de Quick-fit vlak bij Blijdorp dus daar rijden we heen zodra we Vriend! hebben afgezet bij zijn Oma en Opa (haha). We pikken Joke op op het parkeerterrein en rijden naar de DIerentuin. Het is eigenijk gewoon druk daar het parkeer terrein is al aardig vol en bijna niemand zie je een beetje op al die maatregelen tellen. Die anderhalve meter is alleen bij de kassa.

We lopen rustig aan naar binnen en kijken lekkerrond. Er ligt een ijsbeer in het water en dat is al een leuke binnenkomer. Die joekel van een beer schut zijn kop uit in het water en als hij de sloot uitklimt schut hij vervolgens zijn hele jas droog. Een mooi water spektakel is het. bij de volgende kooi en het blijft leuk daar zitten de prairie hondjes. die zijn altijd zo lekker aandoenlijk en zien er zo schattig uit. het is echt leuk. Ik ben even de kinderuitkijk post in geklommen om even rustig tussen de Prairie hondjes wat foto’s te kunnen maken.

Verder is de dierentuin de dierentuin waar we inmiddels al heel vaak geweest zijn. Het is allemaal wel een beetje anders dan anders deze keer. Allemaal loop routes en sommige binnen dingen zijn gesloten wat wel jammer is. Wat me enorm is opgevallen is dat er ineens heel veel mensen daar voor je poten lopen en dan nog boos worden ook dat je daar loopt. Zeker bij de tijgerkooi was dit heel erg. Ik wordt door iemand aangesproken dat ik voor hem stond en ik niet alleen in de dierentuin was, ik heb maar aan hem gevraagd of hij daar oppasser was of dat hij bij de politie werkte, ik kreeg geen normaal antwoord dus heb ik m’n vinger maar naar die lul opgestoken.

Wat ik wel weer heerlijk vond om te zien was het giraffen terrein en zeker omdat ze lekker aan het eten waren. Het zijn hele mooie machtige grote dieren. Ik snap alleen nooit dat Hyena verblijf of kuil ernaast. Dat arme beest loopt daar maar rond. Maar ook daar zal men wel over hebben nagedacht. Jammer dat eigenlijk alle eet gelegenheden dicht zijn. Je kunt een bak koffie kopen en dan moet je wel pinnen maar de pin automaat deed het niet,…. en nu… lang wachten voordat dat ding het wel deed.

Helemaal hilarisch was het bij de dikhuiden afdeling en specifiek bij de olifanten. Eerst staan ze met z’n drieën op een rij en staat er eentje tegen een stuk ijzer aan te trappen, het leek wel een rimboe trommel. Daarna gaat er eentje met zijn slurf lekker in de kont van een andere olifant staan te wroeten en daarna even proeven aan zijn slurf of het goede shit was, Ik moest wel even lachen hoor.

Het was al met al een leuke lekkere en lange wandeling. ik heb wel erge pijn in mijn benen gekregen en ik denk dus maar morgen rustig aan. Op de terugweg zijn we Vriend! nog even gaan halen. Maar die was helemaal van het pad we hadden hem buiten afgezet en niet even netjes binnen gebracht… de lieverd.