MuteSounds 2015

Net terug van Vakantie en ik geef me op via een Facebook pagina als fotograaf voor een festival. Ik had dit nog nooit gedaan. Ik vond het wel is leuk om te doen. Ik ben met openbaar vervoer hierheen gegaan en ben zowat verdwaald maar dat ter zijde.

Het is een festival om om de doven en doventolken wat te promoten of zo. Het was wel erg leuk, Ik had ook dit allemaal nooit gezien. Ik meld me bij de organisatie en krijg een T-shirt mee en ik mag mij overal vrijelijk bewegen en fotograferen. Leuk idee. Eerst ben ik aan de overkant een grote Gyros gaan halen met een biertje, daar was ik echt aan toe. Na mijn culinaire dinner ben ik aan het fotgrafeeren gegaan.

Ik heb een paar maal het pleintje rond gelopen en heb wat impressie foto’s gemaakt en wat foto’s van de omgeving en de standjes daar. Ook van alle activiteiten daar. Vaak stond er al een fotograaf bij maar goed daar heb ik niet zo veel mee. Meestal heb ik niet zo’n moeite om direct mensen te fotograferen maar nu vond ik het soms wel is lastig.

Na een uurtje rondlopen kwam er een rapper of iets dergelijks op het toneel die wel aandacht vroeg. Het bleek Aquasie te zijn. Toen vond ik hem heel erg leuk maar nu anno 2020 met dat Zwarte pieten gedoe vind ik er geen bal meer aan. Maar goed dat is weer mijn mening. Ik heb er naar hartenlust foto’s van gemaakt en was erg onder de indruk van dit optreden dat werd vergezeld met doventolken die de rap live vertaalde, of hoe dit ook heten mag.

Bij zijn ik neem aan hit van die tijd komt er een vrouwtje vertalen waarvan je aan haar uiterlijk al kunt zien dat zij er perfectionistisch is. Aquasie en zet het nummer in en uiteraard ook de muziek begint te spelen. De mevrouw de doventolk die trok het niet het ging te vlug dit nummer en zij kon het niet snel genoeg vertalen en zij kwam door haar perfectionisme in de vertalingsproblemen. Aquassie zag dit en heeft toen de muziek gestopt en heeft het nummer verder in haar tempo verder gerapt. Dit was wat mij betreft een hoogtepunt van dit festival.

Na Aquassie kwam er een street dance groep die verschrikkelijk mooi en snel aan echt break-dansen street dansten. Dit was echt een spektakel. Ook weer een heel leuk momentje hier was dat een wat oudere vrouw die helemaal op ging in de muziek, het dansen en ik denk de gespierde lichamen van de dansers. De hoofddanser of leader speelde er leuk op in en betrok de vrouw erbij.

Na de dans act kwam ik er achter dat ik mij SD-kaarten van de vakantie niet gewist had, een beetje dom maar ik had er inmiddels al genoeg van en ernaast werd het al donker ook. Dus hup op met het avontuur weer de tram in. Ik had de volgende dag mijn foto’s klaar maar ik kon geen contact meer krijgen met de organisatie wat ik wel een beetje raar vond.

Enkele weken later mailde de organisatie mij terug dat ze graag mijn foto’s willen hebben en of ik er al klaar mee ben.