Midweekje Scheleberg deel 2 dag 3, 4 en 5

Een half uurtje vroeger dan gister word ik wakker van een zooi regen niet normaal. Dus rustig aan dat ik maar Vriend!je die na wat gerek en gestrek zijn bed uit stapt die denkt er een beeje anders over en ik vertel tegen heb dat het regent, gordijntje opzij maar nee hij wil naar buiten. Ik denk dat het bos hem roept. Ik giet dus mijn goddelijke met liefde voor mijzelf gezette kopje koffie naar binnen kleed me aan en die flipse zijn tuigje om. We gaan naar buiten. Dit was een tegenvaller het regent of ik dat niet even had kunnen melden.

Na wat dreigen van Vriend! dat hij weer naar binnen wou komen we bij het bos en dat is belangrijk hollen, poepen en piesen. We lopen een lekker stukje door het bos en ach de regen viel wel mee maar het is wel nat. Dus ik denk rustig aan lekker een ontbijtje maken even douchen en we gaan de dag wel beleven. Tv aan op 192 weg er mee muziek tv met allemaal van die TopPop filmpjes leuk om te kijken. Ondertussen heb ik het prijsplafond van onze regering is zitten doorgronden en verwerkt in mijn stroom spreadsheet. Als ik daar het verbruik van vorig jaar inzet komen we er redelijk mee weg. Maar de boel moet maar goedkoper gaan worden en k denk dat je voor de eerste kilowatten en meters 3 altijd een prijs plafond moet hebben en daarna wat meer gaan betalen. Dat lijkt me een beloning voor gezinnen die niet veel gebruiken.      

Rond een uurtje of één wordt het langzaam wat droger buiten en meneer Vriend!je wat ongeduldiger die wil naar buiten die wil naar het bos. Dus boterhammetje eten en een kopje thee van Forest Fruit erbij wat ook een prima theetje is. En die kleine Vriend! wordt steeds vervelender die moet naar het bos geloof ik. Nou ik kleed me aan en hij vreet mijn schoenen zowat op. We gaan eindelijk! Snel naar rechts en 30 meter verder is het BOS!!!

Als een kleine pony rent meneertje het bos in en kan steeds 8 meter rennen. We maken nu even een serieuze wandeling door de natte bladeren paadjes. We dolen een uurtje lekker door dit stuk bos. Het ziet er allemaal heel natuurlijk uit. Allemaal dode bomen waar je overheen moet stappen omdat ze zijn omgewaaid. Wel leuk. Ook een hoop paddenstoelen maar daar heb ik even geen zin in. Wel maken er een mooie wandeling van en ik heb nog wat te fotograferen gehad. 

Als we eindelijk een weg vinden in het bos hebben we nog best ver gelopen zag ik ineens. We lopen langs de weg terug naar het Toppark en kijken daar ook nog even lekker rond en ik maak ook daar nog wat foto’s. En inmiddels ben ik bij het tikken van dit verhaaltje aangeland maar daar krijg je het Droste effect van, zo leuk dat mijn moeder dit wist. 

Na een zware avond tv kijken met een biertje erbij hebben Vriend! en ik heerlijk samen liggen slapen in het grote bed, mandje en slaapdeken erbij. Wat een nacht hé Vriend!.

We worden om half acht wakker. Dan kan ik wel even Vriend!je gaan uitlaten maar omdat het nog donker is dan kunnen we niet naar het bos lopen. We besluiten samen om nog even te blijven liggen en na een kwartiertje later gaan we toch maar uit bed. Ik zet een koppie koffie en Vriend! gaat op mijn benen liggen en zorgt ervoor dat ik absoluut stil blijf liggen. Koffie koud dus. 

Om ongeveer half negen is het licht. Ik schop Vriend! van mijn houten benen af pak mijn inmiddels koude kop koffie en we gaan lekker naar buiten. Licht maar Vriend! heeft toch nog geen zin, maar hij moet toch echt. Jas aan riem aan en loepen! Al snel, 30 meter verder, staan we in het bos! Vriedn! blij!.

We maken een lekker rondje in het bos. Er ligt een omgevallen boom die ineens in stukken is gebroken. Gek maar waar, ik denk zwijnen. Verderop is één pootafdruk op de grond, het lijkt mij een wolvenpoot, ik weet het niet. We lopen lekker rond en Vriend!je doet een plasje op 37 en doet ook 4 poepjes met bones poepie.Als we weer bij de uitgang komen van het bos heeft Vriend!je duidelijk geen zin om er weer uit te gaan. Hij geniet zo van dit bos. Maar ja toch moeten we er ook een eind aan breien,

 Ik maak een boterhammetje en geef Vriend! een lekker zakkie eten. Vriend! hoeft niet! ik eet wel maar dat terzijde. Wel weer gek dat die jongen niet hoeft. Ik heb een beetje het idee dat hij toch zijn huis en Marja mist, Verrassing Vriend! we gaan zo lekker naar huis. Eerst opruimen en inpakken. De douche in en de vaatwasser inrichten, twee kopjes, een bord, twee schotels een mes en een vork. Zonde om dat ding aan te zetten! maar het moet nou eenmaal.

Ik zet mijn fotospullen in de auto en we rijden naar een muur…. een muur ja… dat is spectakel denk ik dan leuk om foto’s van te maken. Nou de rit richting die muur is leuk, onverharde keulen wegen en ik kom er niet!!! Google stop met routes verzinnen die niet kunnen en bedenk gewoon normale wegen!!! Na 5 kilometer zandpad met de auto sta ik naast een heg en echt niet bij die leuke gevel. grrr op naar het volgende uitje.

Een trap met een tijdlijn. Leuk maar wat zou het zijn? het is vlakbij de steen van het middelpunt van ons leuke landje. Ik parkeer ongeveer op dezelfde plek als bij het midden van nederland en ik blijk ook op dezelfde plek het bos in te lopen. In plaats van lnks gaan we rechts en we zien een lange trap mooi!!! we shokken een trap af met van die roestige dingen langs de trap en dat blijkt de tijdlijn te zijn. Vriend! piest lekker tegen de onderste. 

Er is een grasland met allemaal betonnen buizen, wat dat is heb ik geen idee van. Het staat allemaal omhoog met of troep of planten erin?? geen idee. Ik zoek het nog is uit. We lopen lekker door het grasland en ik denk eigenlijk dat daar agrarische werkzaamheden plaatsvinden maar als ik is goed kijk is het toch meer iets wat de zwijnen ‘s nachts omspitten. Terug naar de auto moet ik toch ook die kut gevel vinden. Ik zoek het weer op en zet Google in wandel mode en ga zoeken… verrassing een na een omweg van duizenden kilometers bleek het aan de overkant van de weg te liggen, in een vakantiepark. pfff nou nou en dan moet je via zandwegen en weet ik het nou google dit kan ook over asfalt hier was ik van de week ook. Ik loop het vakantiepark in en 100 meter verder was de plek,,, maar een zooi toep geen gevel alleen afbraak en bouw hekken! jammer dat urbex gedoe ben ik wel klaar mee.

Terug naar de het mooie huisje en de boel maar inpakken en richting huis wel via Mac Donalds.