Midweekje America

Met de Pasen zouden we een lang weekend naar Nieuwpoort aan de kust van België gaan. Helaas werd België gesloten en werd ook Nederland plat gelegd door die Corona zooi. Helaas we zijn met de Pasen lekker thuis gebleven. Nou ja dan boeken we een dagje en een hondje erbij en gaan we toch lekke eind september een midweekje richting de Belgische kust…

Helaas wederom gaat het niet door omdat we in een verhoogd risico gebied wonen. We krijgen vanuit het park in België snel antwoordt dat de foyers geldig blijven tot juni volgend jaar en we zoeken een ander park op en dan maar in Nederland omdat je door Nederland wel normaal mag reizen. Op vrijdag avond boeken we een huisje bij Centerparcs in het park De Peel in Limburg, Het park ligt nabij het Limburgse plaatsje America. Grappig.

In het dorpje America blijkt de Limburgse groep Rowwen Hèze vandaag te komen nou daar zat ik op te wachten, Op Wikepedia staat een hele uitleg erover. Dus leuk om te lezen en misschien is leuk om langs te rijden.

Maandag

Op maandag een uurtje of elf stouw ik de auto vol en Marja laat kleine Vriend!je eventjes uit en rijden we richting de Limburgse Pelen. Het is druk op de weg met een hoop vrachtverkeer maar dat is ook logisch het is maandag en geen weekend, Maar ach geen file en oponthoud onderweg. We stoppen onderweg na een uurtje rijden een keertje om Vriend! nog even te laten plassen en we eten op de parkeerplaats even snel een broodje en rijden weer snel door.

We komen om ongeveer kwart voor drie aan bij het Park. Center Parcs heeft het allemaal wel coor elkaar. Alles gaat contactloos en super effectief met het inchecken. Je zegt slechts 2x door je raampje je nummer van je huisje en je bent binnen. Gelukkig mag je op dit terrein met de auto bij je huisje geparkeerd staan. Anders moet je best steeds een eind lopen naar een parkeerterrein. Bij de aankost bij ons huisje is het lekker zonnig en gaan we snel de spullen uitladen. Met de auto naast de deur is dit allemaal zo klaar.

Het ziet er allemaal prima verzorgd uit en alles lijkt nieuw aan de binnenkant. De tuin is een beetje een strook om het huisje heen maar ik heb even met het kompas in mijn horloge gekeken hoe of dat de zon zou gaan draaien en heb een mooi rustig plekje gevonden naast ons huisje om lekker tot een uurtje of zes in de zon te kunnen zitten. En dat hebben we gedaan met een lekker pintje erbij. Onze kleine Vriend! mag geen stokken eten dus die besluit eigenhandig dat hij dan maar de ruin gaat omspitten. Grappig.

We eten ‘s avonds lekkere wraps en kijken een filmpje op Netflix. Ik ga niet te laat naar bed maar dat komt ook een beetje door de pil die zijn werk gaat doen rond een uur of tien.

Dinsdag

De volgende ochtend na het ontbijt zoeken we iets op om te gaan bekijken en even lekker buiten te kunnen lopen. We willen ‘s middags gewoon omdat het lekker weer is een beetje lui in de zon zitten. We moeten ook even een paar boodschappen halen en dat doen we in het plaatsje De Horst vlak bij het park. Marja zet ik af bij de Plus en ik loop even een blokje om met kleine Vriend! en die vind het allemaal wel weer geweldig. Die ziet een hoop mensen waar hij zijn lieve snuit aan kan laten zien. Een kwartiertje later staat Marja weer bij de auto met haar boodschappen.

We rijden naar een lokale bezienswaardigheid een ruïne om even te lopen en te fotograferen. De ruïne is vlak bij en heet het Huys ter Horst. Het is wel grappig met die steiger toren erin. Helaas is het natuurlijk Corona gesloten maar ach we lopen er lekker langs en komen nog een paar bokken tegen met hele grote hoorns op hun kop. De ruïne ligt ook aan een meer. Het meer met daarnaast best mooie beelden van drie vrouwen. Het stond in ieder geval precies op zijn plek en dat heb ik niet zo vaak met beelden. We hebben Vriend!je even lekker laten hollen en in het meer laten zwemmen. Het is altijd wel erg aandoenlijk als vriend het water in springt.

We besluiten om even een bak culinair voer bij één van de filialen van Mac Donalds. Het is weer een waar feest van slappe patat en een bak bonken kip maar ach het is altijd wel lekker en lekker makkelijk, Voor de deur op het parkeer terrein staat een oude klote Amerikaanse auto met een kar er achter met daarop een Rally BMW uit de drie serie. Het was wel grapping een Amerikaan voor een van oorsprong Amerikaans bedrijf in het plaatsje America maar dan in Limburg. Het was leuk onderwerp voor de foto van die dag.

Na ons culinaire uitje zijn we richting ons huisje gereden en zijn we lekker aan de voorkant in de zon gaan zitten pfff en dat was best erg warm. Maar wel even lekker. De buren aan van het huisje naast ons met een heleboel kinderen gingen nog even richting de dome om even op afspraak te mogen zwemmen pfff, ik moet er niet aan denken. Het was wel grappig, de man moest nog een keer terug naar het huisje en daarna riep de vrouw laat de deur maar even open en toen kwam die terug gelopen, Ik denk dat die wel een uurtje onderweg zijn geweest richting de dome.

We besluiten toen de zon weer een beetje achter het huisje stond om lekker daar te gaan zitten. daar stond ook nog wel iets van een zuchtje wind en dat was een stuk prettiger. Vriend! is weer druk met zijn kuilen en graaft lekker door nog even en er kan geen stoel meer staan. De grappenmaker. We horen ondertussen steeds een hoop geritsel in de bomen en op de grond.. Dit blijkt een eekhoorntje te zijn die druk is met het verzamelen van eikels. Ik heb er foto’s van gemaakt en die zijn enigszins naar mijn zin.

Na een paar biertjes en een lekkere middag in de zon verdwijnt de zon over het dak van onze hut. Het wordt dan snel fris. Het is natuurlijk ook al bijna oktober. We gaan naar binnen en eten onze barbecue op die we boven de kookplaat hebben warm gemaakt op. Na het eten nog een paar pinten en lekker Netfix aan en erna een grote dut maken.

Woensdag

Na weer een lekkere lange nacht gaan we even een uurtje lekker tekenfilms kijken. Het weer zou slechter worden. We eten ons ontbijtje en gaan weer richting de supermarkt. Deze keer wordt het de AH en Marja is een stuk langer onderweg. Ik heb op het parkeerterrein nog even een gesprek met een toezichthouder omdat Vriend! een aai van hem wou hebben en ik mijn parkeerkaart bijna vergeten was. Maar het was allemaal goed zo. Ik loop met Vriend! een blokje rond en die vond het wel wat. Helaas zijn ook de poepzakken op en zat er een reserve zak in de houder pffff meneer zat precies te schijten op een uitrit van een huis.

Het weer was een stuk beter als dat er beloofd was. We zijn lekker nadat Marja de boodschappen binnen gezet heeft naar de Mariapeel gereden. Onderweg naar de Mariapeel komen we langs een uitzichtpunt met de naam Zuringspeel We besluiten om maar even van het uitzicht te gaan genoeten. Het was een klimmetje van niets. Vriend! besloot dat hij zelf de trap wel kon oplopen en ik heb hem ook lekker voor de helft zijn zin gegeven. Het uitzicht is leuk maar geen spektakel. Daarnaast lijkt het lekker weer behalve op de vijfentwintig meter hoge hobbel daar waait een koude wind.

Nadat we weer naar beneden zijn gewandeld rijden we richting de Mariapeel. Een mooi herfst bos met uitgedroogde pelen denk ik, Het zouden volgens de kaart gebieden met water moeten zijn maar dit was voor het grootste deel uitgedroogd en leek meer op een mollenveld. Later zagen we nog een peel die wel half onder water stond. We hebben een lekker wandeling gemaakt en kleine Vriend! heeft het anderhalf uur volgehouden en toen moest ik heb verder tillen maar dat geeft niet. Het weer bleef prima dus zijn we ‘smiddags weer lekker bij het huisje blijven zitten met een zonnetje op m’n bol lekker rustig.

Verder was de avond weer een pintje en Netflix.

Donderdag

Wederom is het lekker weer. het weerbericht had ons hele andere dingen beloofd. Maar het valt tot nu toe reuze mee met het weer. We doen rustig aan. Marja moet even boodschappen doen en ik heb natuurlijk Vriend! weer een blokje laten lopen en we zijn deze keer de Dorpstraat is ingelopen en daar was een mooi speelterrein voor onze kleine Vriend! een fontein midden op de straat. Meneer heeft zich er even prima vermaakt. Wel leuk als die straal water ineens spuit, de eerste keer schrok hij zich rot. Maar straal twee was voor hem. Een leuk hondje is het.

We hebben vanmiddag afgesproken met Jo en José in Sittard. Het is nogal een uurtje rijden van noord- naar zuid Limburg. We rijden met een kalm tempo richting Sittard en komen er aan het begin van de middag aan. Jammer van al dat Corona gedoe kun je niet eens iemand een hand geven wat eigenlijk wel zou moeten. Net als José verdiend een dikke knuffel maar ach het is niet anders. We praten even bij over hun huisje en verder van alles. Jo laat nog even zijn tuintje zien van een kleine 25 bij 16 meter. Echt heel groot en mooi. Het was even gezellig en ook Vriend! heeft een nieuwe vriend Pepe wel grappig Vriend! wou aan Pepe zijn kont ruiken en moet dan op zijn achterpoten gaan staan om in de buurt te komen.

We zijn rond een uurtje of drie weer terug gereden naar De Peel en hebben ‘s middags nog een klein uurtje in de zon gezeten. Na het eten hebben we natuurlijk Netfix weer aangezet.

Vrijdag

Tja een Midweek dus inpakken en naar huis, Gelukkig kun je rustig aan doen en was het makkelijk inpakken met de auto naast de deur. Dus om tien uur weer richting Den Haag. In De Peel was het nog mooi weer maar na die gekke tunnel op de A4 begon het te regenen. Het is nu zaterdag en het regent nog steeds. En dat terwijl ze voor Limburg ook niet al te goed weer voorspeld hadden maar het is prachtig weer geweest… misschien maar goed dat we niet naar België konden…….