GROTE Vriend! naar z’n zusje Pinky

Nadat we ons broodje ophebben gaan we richting de camping in Meerkerk.

Vriend! lijkt wel blij te zijn, we gaan met de lift naar beneden en dan vindt hij het leuk, behalve de parkeergarage, die is eng. Maar als hij in de auto zit is hij weer kalm. IK stel de tomtom in en dat klote licht in die garage schakelt al weer uit na eik denk 10 seconden. Het is irritant en een foute zuinigheid. Nou ja als we gaan rijden dan schakelt het licht weer aan. Ik heb op mijn telefoon Spotify aangezet met een mix van koffietent muziek. Ik vond het van de week wel lekkere muziek toen ik thuis bezig wat.

We rijden rustig aan richting de grote weg. Het rustige op de weg is wel voorbij ondertussen. Tot aan de Benelux tunnel is het zelfs druk. Maar na die tunnel valt het wel mee en we rijden in een krappe vijftig minuten naar Meerkerk. Op de leuke boeren camping is het een stuk drukker dan de vorige keer dat we er zijn geweest. Zo te zien is er nog maar één plekje vrij. Als het terrein oprijden is het handig om te parkeren op de plek waar nog geen caravan staat. Dit is aan de overkant van Geurie en Ruud.

Als de auto staat en het sein riemen los is gaan branden en de tekst “Cabin crew disarm slides” door de aut heeft geklonken ? kan Vriend! uit zijn auto bench worden bevrijd. Er zijn natuurlijk allemaal kleinkinderen op visite bij Geurie en Ruud en haar zoon en een dochter zijn er ook dus totaal drie plekken gehuurd. De kleine kinderen zijn helemaal blij dat Vriend! eraan komt hollen en Vriend! houdt echt van kinderen dus geen probleem dat hij de verkeerde kant uit loopt of zo, die zijn blik is gericht op de kinderen.

Nadat we gedag gezegd hebben en Vriend! zijn vader, moeder en tante heeft begroet gaat het allemaal prima. De zus van Vriend!, Pinky komt erbij en dit is voor Vriend! helemaal een feestje. Hij is aan een stuk door aan het hollen en dollen. Zeker als Lady, die weer zwanger is uit de buurt blijft. Ook Tanja blijft wijs uit de buurt. Wel grappig dat Lady, de moeder, gaat snuffelen aan vriend en begint te blaffen dat Vriend! ook gewoon terug gromt.

Verder was het allemaal wel gezellig en hartelijk. Ik heb nog een zooi foto’s gemaakt en lekker even in het zonnetje gezeten, Ik hou er wel van. Ruud verteld dat hij per 1 november met pensioen gaat. Dit lijkt me een mooi vooruitzicht. Doordat het gister wat laat is geworden bij Ruud en Gerie en haar kinderen erbij en de combinatie van nieuwe medicijnen van Ruud kan hij zijn ogen niet open houden.

IK had eigenlijk het idee dat Pinky al veel verder zou zijn dan Vriend! qua ontwikkeling maar behalve dat Pinky op een stoel kan springen is Vriend! zonder opvoeding van andere honden eigenlijk al behoorlijk ver. Ik moet wel zeggen Pinky lijkt veel meer op een Chihuahua dan Vriend! ik denk toch dat Vriend! meer op een teckel gaat lijken. Maar hij is super lief en sociaal. We hebben nog even hartelijk gelachen om een rode koe in de wei waar een mobiel schotel antennetje op gericht staat. Er wordt gekscherend geroepen kijk die rooie koe heeft ook een schotel antenne. Ik zie daar de humor wel van in.

Om een uurtje of vier gaan we weer richting huis. Het was een gezellig bezoekje. We rijden dezelfde weg terug als de heenweg,, handig natuurlijk en we zijn ook weer met een minuut of vijftig thuis en ook ditmaal zonder oponthoud. Het is wel druk op de weg maar niet overdreven druk. Marja stapt voor de garage uit en laat gelijk Vriend! even een blokje lopen. Die Vriend! ligt nog helemaal in een coma in zijn bench en moet enorm rekken voordat hij kan lopen.

Ik parkeer de auto en neem een tasje en mijn camera mee en loop naar boven, Ietsje na mij komt Marja ook boven en Vriend! natuurlijk ook en die sjokt zo door naar zijn mandje en die gaat slapen. Hij is echt helemaal op. Hier groeit hij van en krijgt hij spierballen van, de topper!!!