Madurodam’s Dakota

We hebben nog steeds lekker vakantie, we zijn weliswaar thuis maar dat geeft niet. Lekker leuke dingen doen. Dit maal gaat onze bank/giro loterijkaart ervoor zogen dat we win win allebei gratis Madurodam in kunnen. En ja alleen de parkeerplaats kost slechts 10 euro. Win win dus.

Doordat het nog steeds lockdownerig is is het behalve onwijs lekker weer ook onwijs lekker rustig. Wat me wel opviel was zo af en toen een beetje fris zeewindje. maar uit de wind is het echt lekker hoor. Dit windje heb je eigenlijk in de buurt van Arcen niet.

Ik reed een week of wat gelden over het viaduct voor Madurodam en zag toen een glimmende Dakota staan. Dat was best een spectaculair gezicht vanaf de buitenkant dan. Madurodam is sowieso leuk om doorheen te lopen. Dus op met de bank giro pas naar de kassa. Bekklep weer vergeten pfff gelukkig heeft Marja een extra keppie voor mń bekkie. Dus snel langs de kassa en naar binnen… of naar buiten. En we moeten de hartjes op de grond volgen… dat blijken de pijlen te zijn.

We lopen eerst boven langs en hebben een mooi overzicht over het hele park en inderdaad die glimmende Dakota of DC-3 is indrukwekkend aanwezig en is zo opgesteld dat het net is alsof hij de luchthaven Schiphol nadert. Ik herken het centrum van Utrecht en Amsterdam direct. Wat zo leuk is van de wandeling door Madurodam is dat het echt heel erg echt is allemaal en je kunt er in principe onmogelijke foto’s maken zonder dat het is alsof het nep is. Leuk om te doen.

We sjokken lekker een rondje door het park en ik maak lekker foto’s en bekijk wat dingen. Hel leuk was ook ineens ergens in de grond het treinstation van Vakenburg, ik herkende dit ook direct. De industrie van de Maasvlakte en de container overslag vind ik het mist van het geheel. Ik vind bijvoorbeeld het oude ministerie van Vrom in Den Haag naast de glazen Nationale Nederlanden toren in Rotterdam met een woonwijk ervoor erg leuk gedaan. Het werelderfgoed de gemaalmolens bij Kinderdijk, dit lijkt niet… jammer…. Wel leuk dat je kunt zien hoe het allemaal werkt.

De Dakota is wel een pronkstuk. Deze is ergens op een klein klein vliegveldje gevonden in een moeras in Jacksonville Florida. Het is daar ter plaatse gedemonteerd en verscheept naar Den Haag en in Madurodam weer in elkaar gezet en compleet gerestaureerd. Een unieke vonsd vindt Madurodam zelf.

Natuurlijk zijn alle paleizen en stadscentra heel erg leuk om naar te kijken. Ik vind zelf daarvan het Vredespaleis en het binnenhof erg natuurgetrouw gemaakt. Nog even een Selfie tussen hele groten tulpen en de tekst Madurodam en nog even in een klom staan en zitten en we kunnen kleine Vriend! je weer bevrijden uit zijn kamertje.

Op de terugweg wil ik nog even een foto maken van de Dakoto vanaf de weg omdat het er dan echt leuk uitzag maar dat lukt niet, Marja zag het niet staan en ik maakte ook een behoorlijk ommetje maar goed. Van de week nog een keer proberen, als de zon er maar op schijnt.

Wordt vervolgd….

Morgen of eergisteren