Maasduinen en Asperges markt in Arcen

Alweer dag 4 van onze vakantie. Gewoon even een dagje zonder al te veel teveel gedoe. Gister was best een heftige dag met al dat rijden en die watervallen. Dus vandaag eventjes rustig aan haha nop. Het weer is wel wat minder dan gister dus na ons ontbijtje eventjes Vriend! uitlaten en daarna even in het bos hollen.

We zoeken ons helemaal ongans waar we ooit is met Blues en Jazz zijn geweest, arme hondjes, maar het blijkt dichterbij dan we dachten, Lang leve Google en we hebben gevonden waar we in september vier jaar geleden gelopen hebben. Heerlijk om dit zo te vinden.

We hebben daar heerlijk een uurtje of twee rond gewandeld en leuke dingen gedaan. Vriend! zag eruit als een kolenkit na zijn zwem en stokkenpak feestje maarja het water is koud dus opdrogen in het zand langs de kant. Heerlijk om onze kleine rakker zo door het zand te zien rollen. Een kleine rat is het. Maar in twee tellen drood.

We lopen lekker het hele meer in de rondte doen nog wat gekke dingen samen en komen tegelijkertijd nog wat duitse mensen tegen. Ach niks zo gek dat ik me ervoor moet schamen. Het gaat ook nergens over. Je mag toch gewoon in een boom klimmen of zo?

Het was allemaal niets geks. Tenminste voor ons niet. Nadat we alle kleine bospaadjes zijn afgelopen sta je ook in Arcen ineens langs de weg. We hadden best ver gelopen vergeleken met wat ik dacht. Alleen één wegje terug. Het was een eind. Leuk dat we nog wat boerderijen tegenkwamen voor de foto’s.

En maar lopen en dat dacht Vriend! ook. Die waggelde lekker rond en achter ons aan. Zo´n klein ventje sjokt wel door die heeft het prima naar zijn zin. Vanmorgen hebben we ook nog even lopen ballen. Vriend! houdt daarvan en leeft zich uit.

Na bijna twee uur lopen zijn we weer bij de auto, we rijden weer naar onze hut en gaan eventjes een boterhammetje eten. Na de boterham en het weer is er ook echt naar gaan we nog even naar Arcen daar is het Asperge evenement. Heerlijk met een hammetje en een eitje.

We kunnen alleen nog parkeren bij de kasteeltuin en er staan wel honderd bordjes waar je moet betalen. De hele aspergemarkt is niet meer dan een domme braderie. We sjokken het af… wat erg. Ik heb er niets mee. Maar gelukkig moesten we nog even brood halenn bij de Spar en die kwamen we tegen onderweg. Eventjes boodschappen pakken en ik Vriend! buiten bezig houden. 

Dan lopen we lekker langs de Maas weer richting de auto. Vriend! moet even Maaswater proeven, altijd. En eentjes vangen maar dat mag hij niet.Jammer voor hem en we lopen lekker langs de rivier richting de auto. Nadat we de aut terug gekocht hebben rijden we we weer naar ons Roompot hok.

Een lekker tukkie voor Marja en Vriend! en ik zit wat aan m’n website te klooien en het is weer een heerlijke dag geworden. Nu nog even een pintje en even tv kijken. Oja en twee keer per dag even ballen met m’n jongen…. heerlijk!   

Gister watervallen of Morgen Valkenburg